Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ezután tilos leülni a Spanyol-lépcsőn

Ezután tilos leülni a  Spanyol-lépcsőn Külföld

A jövőben  rendőrök elküldik azokat, akik leülnek a Spanyol-lépcsőn Rómában. A 135 lépcsőfokból álló 18. századi lépcső, olasz nevén a Scalinata di Spagna a főváros egyik nevezetessége.

Hirdetés
Hirdetés

Ezután  büntetik azokat is, akik jegyeket árulnak, akik engedély nélkül árusítanak ételt vagy italt, akik kocsmatúrákat vezetnek, de azokat is, akik legionariusoknak öltözve fotózkodnak a turistákkal. Egy úgynevezett „bivakolásellenes” határozat miatt plédet leteríteni, vagy egyáltalán, leülni is tilos a város történelmi helyszínein. Tilos a szökőkutakba bemászni, tilos a látványosságok közelében alkoholt fogyasztani, hangoskodni, póló nélkül sétálni. Ezekért 400 euró körüli bírság jár, extrém esetben akár ki is tilthatják az illetőt Róma belvárosából.

Az 1723 és 1726 között Francesco De Sanctis római építész által emelt lépcsőt, amely Róma egyik legelegánsabb közterét, a Piazza di Spagnát köti össze a magaslat tetején álló Trinitá dei Monti templommal, 2016-ban újították fel 1,5 millió eurós költséggel, amelyet a Bulgari luxusékszercég finanszírozott, írja az MTI.

(index)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 7., 22:38
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A rozsnyóiak is példát vehetnének a rómaiaktól, ha már rókonyok😁
    Balkáni hangulat uralkodik bent a vár területén,tele árusokkal