Felhívás!

Európa-szerte szigorítanak a járványügyi korlátozásokon

Európa-szerte szigorítanak a járványügyi korlátozásokon Külföld

A brit kormány egy hét múlva feloldja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt, még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások nagy többségét – jelentette be az egészségügyi miniszter. De továbbra is javasolja egyes elővigyázatossági ajánlások betartását, például maszkok viselését zsúfolt beltéri helyszíneken. A korlátozásokat legközelebb szeptemberben vizsgálnák felül.

Az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást, valamint ősztől megszűnik a PCR-tesztek ingyenessége, hogy az emberek az állandó tesztelés helyett inkább beoltassák magukat. Csak azoknak marad ingyenes, akiknek az orvos felírja.

A francia kormány a 100 százalékos átoltottságra törekszik. Eddig a lakosság 40 százaléka kapta meg mindkét oltását.

A görög kormány is szigorít. Csak a koronavírus ellen beoltott emberek mehetnek be az éttermek zárt tereibe és a kulturális rendezvényekre – jelentette be Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök. A jövőben kiterjesztik az oltási kötelezettséget a sorkatonákra is. A kormányfő kiemelte, a görög kórházak intenzív osztályain kezelt páciensek 99 százalékát nem oltották be.Az utóbbi tíz napban ismét megugrott a fertőzöttek száma a járványügyi korlátozások lazítása nyomán.

(Euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.