Felhívás!

A gazdaságra is veszélyes a koronavírus delta variánsa

A gazdaságra is veszélyes a koronavírus delta variánsa Gazdaság

A delta variáns gyors terjedése nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági szempontból is aggodalomra ad okot Európában.

Az elmúlt hónapokban sok ország enyhített a korlátozásokon, ami az üzleti tevékenység és a fogyasztás erősödésével járt. Ez a korábbinál nagyobb optimizmusra serkentette a szakértőket.

A múlt héten az Európai Bizottság javított az EU 2021-es GDP-növekedésére vonatkozó előrejelzésén. 4,8 százalékos bővülést várnak a tavalyi, rekordnak számító hatszázalékos zuhanás után. Ha a várakozás teljesül, az unió gazdasága az év végére elérheti a járvány előtti szintet, de erre csak akkor van esély, ha nem kell ismét szigorú korlátozásokat bevezetni.

(Euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. július 13., 13:50
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A másik variáns ugye nem volt veszélyes a gazdaságra,mikor hónapokig lezárták a világot?Erről hol vannak a tanulmányok?Hogy melyik ország mennyit veszített és hogy hol kötött ki az a pénz?Mert a Föld nevű bolygón maradt. Persze, tudjuk hol a pénz!Csak szét kell nézni egy kicsit…vagy tévét kapcsolni…már a reklámok 99%-a gyógyszerreklám!

 • User
  Dátum: 2021. július 13., 13:51
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Honnan a sok gazdasági növekedés ,amikor mindenki tudja, hogy óriási veszteség érte a világ szinte minden gazdaságát?Valakik nagyon hazudnak,a politikusoknak kapóra jön a helyzet,de a végén nagyon nagyot szívunk és mire felébredünk nem marad egyebünk a csóré fenekünknél és a kifizethetetlen államadósságnál!