Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előállították a hamis útlevéllel utazó Ronaldinhót

Előállították a hamis útlevéllel utazó Ronaldinhót Külföld

Hamis útlevél használata miatt Paraguayban előállították Ronaldinhót, a brazilok aranylabdás labdarúgóját.

Hirdetés
Hirdetés

A 39 éves, világbajnok játékos a vád szerint hamis dokumentumokkal lépett be a dél-amerikai országba. Őt és testvérét, Robertót egy hotelben állították elő. Helyi lapértesülés szerint a testvérpár nevére szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk.

Federico Delfino ügyész a csütörtöki meghallgatás utáni sajtótájékoztatón közölte: a testvérpár brazil útlevelekkel hagyta el Sao Paulót, a paraguayiakat pedig saját elmondásuk alapján “ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről”.

“Az előzetes vizsgálat megállapította, az útleveleken szereplő számok más személyekhez tartoznak” – jelentette ki Delfino. Hozzátette, a hatóságok a dokumentumok mellett a testvérpár mobiltelefonjait is lefoglalták.

A brazil hatóságok 2018 végén vonták be Ronaldinho útlevelét, aki nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

A korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol egy gyermekeknek szóló jótékonysági programon venne részt.

FRISSÍTÉS: Nem indul eljárás ellene, de büntetést azért kap

A paraguayi hatóságok nem indítanak eljárást Ronaldinho ellen, ugyanakkor a hamis útlevél használata miatt előállított aranylabdás brazil futballista büntetést kap.

A 39 éves világbajnok labdarúgó és testvére meghallgatásuk során elmondták “ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről”. Federico Delfino ügyész elmondta, a testvérpár elismerte bűnösségét, azonban azt állították, hogy akaratlanul cselekedtek.

Az ügyész kijelentette, várhatóan alternatív büntetést szabnak majd ki Ronaldinhóékra, akiknek valószínűleg egy jótékonysági szervezetnek kell majd egy bizonyos összeget átutalniuk. A brazil hatóságok 2018 végén vonták be Ronaldinho útlevelét, aki nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük