Felhívás!

Egyre több kínai oltást kapott magyar jön Romániába Pfizer-vakcináért

Egyre több kínai oltást kapott magyar jön Romániába Pfizer-vakcináért Külföld

Sok magyarországi, akinek két kínai oltás után sincs kimutatható ellenanyag a vérében, Romániába utazik, hogy itt kapjon Pfizer-vakcinát – számolt be a 24.hu.

A hírportál egyik, Sinopharm vakcinával beoltott olvasója elmesélte: háziorvosa azt javasolta neki, hogy mivel a vizsgálatok alapján olyan, mintha be sem oltották volna, próbálkozzon külföldön, hátha kap másik oltást.

Az illetőnek Aradra esett a választása. Kétszer utazott át Romániába, és egy autós oltóponton kapta meg az első, három héttel később pedig a második Pfizer-oltást is. Elmondása szerint ki sem kellett szállnia a kocsiból, úgy oltották be az autós oltóponton, az orvosok és nővérek pedig készséggel segítettek neki. Így az illető összesen négy adag oltást kapott: két kínait Magyarországon, és két Pfizert Romániában. 

A román oltási protokoll lazább, mint a magyar, ezt tudják kihasználni azok a magyarországiak, akik hiába vették fel az oltást, a tesztek alapján nem védettek a koronavírussal szemben. A bevásárlóközpontok parkolóiban megnyitott oltópontokon előzetes regisztráció nélkül, a személyazonosságot igazoló okmány bemutatásával uniós állampolgárokat is beoltanak, sőt a belügyminisztérium honlapján a külföldieket oltásra buzdító szöveg is található.

A Romániában eddig beoltott 4,5 millió ember közül körülbelül 20 ezer volt külföldi állampolgár.

(HVG/24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások