Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy férfire bízták a menstruációs ügyvezetői tisztséget Skóciában

Egy férfire bízták a menstruációs ügyvezetői tisztséget Skóciában Külföld

Skóciában elsőként neveztek ki tisztségviselőt a menstruációs ciklus méltóságának védelmére. Jason Grant, amiatt, hogy fiatalemberként vállalta a tisztség betöltését, kiváltotta a közösségi média felhasználóinak nemtetszését, mert szerintük egy nő alkalmasabb lenne a pozícióra.

Hirdetés
Hirdetés

Jason Grant új feladatkörében járja majd a régiót, hogy a menstruációs termékekhez való szabad hozzáférést hirdesse, és beszélgetéseket folytasson a menopauzáról is.

Kinevezésére azután került sor, hogy Skócia lett az első olyan ország, amely törvényt vezetett be az ingyenes menstruációs termékekhez való hozzáférés kiszélesítésére. Spanyolországban idén májustól pedig évente három nap szabadság is jár a menstruáló nőknek. A közösségi médiában kritikusok azonban azt mondták, hogy a szerepet egy nőnek kellett volna kapnia.

Az egyik felhasználó kifogásolta, hogy a menstruációs ciklus méltóságának tisztségviselője (Period Dignity Officer) férfi legyen, mivel a gender-tanulmányok azon dolgoznak, hogy a nők önmagukat képviselhessék az őket érintő kérdésekben. Neale Hanvey skót parlamenti képviselő pedig azt írta, érthetetlen, hogy egy fiatal férfi, akinek nincs megélt tapasztalata a menstruációról, megfelelő személynek minősült arra, hogy a fejlődésnek ebben a sérülékeny szakaszában a pubertás előtt álló lányok szükségleteivel foglalkozzon.

(Index.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások