Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy csokirajongó francia apáca a világ legidősebb embere

Egy csokirajongó francia apáca a világ legidősebb embere Külföld

André nővér, aki egy idősek otthonában él Dél-Franciaországban, 1904. február 11-én született Lucile Randon néven. Szereti a csokoládét és mindennap elfogyaszt egy pohár bort – írja a CNN nyomán a Hirado.hu

Hirdetés
Hirdetés

A világ legidősebb embere 116 éves kora óta Tanaka Kane volt, azonban 119 éves korában, április 19-én elhunyt. Tanaka Kane 1903. január 2-án született, abban az évben, amikor a Wright fivérek végrehajtották a világ első sikeres repülését motoros repülőgéppel, és egy évvel az orosz–japán háború kitörése előtt.

Guiness-rekordok közleményében leírták, a 118 éves André nővér Lucile Randon néven született 1904. február 11-én. Az André nővér nevet csak később, 1944-ben vette fel, élete nagy részét a vallási szolgálatnak szentelte.

Mielőtt katolikus apáca lett, a második világháború alatt gyerekekről gondoskodott, majd 28 éven át árvák és idősek gondozásával foglalkozott egy kórházban.

André nővér a legidősebb ember a világon, aki elkapta a koronavírus-fertőzést. A Guinness-rekordok könyve szerint 2021 elején pozitív lett a vírustesztje, de három héten belül teljesen felépült, éppen időben 117. születésnapjára.

2019-ben a franciaországi Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban található Toulon városának díszpolgárává avatták, a jeles ünnep alkalmával pedig Ferenc pápától kapott levelet.

Amikor a 2022-es év elején betöltötte a 118. életévét, az idős apáca kézzel írt születésnapi levelet kapott Emmanuel Macron francia elnöktől – élete 18. francia elnökétől – derül ki az idősek otthonának közleményéből.

André nővér 12 éve él az otthonban. Minden reggel hét körül kel, reggelizik, majd elmondása szerint a saját asztalánál apró dolgokkal van elfoglalva. Az idősotthon egyik dolgozója elárulta, André nővér imádja a csokoládét és a bort – és mindennap el is fogyaszt egy pohárral.

A legidősebb ember, akit valaha is feljegyeztek a krónikák, szintén francia volt. Az 1875. február 21-én született Jeanne Louise Calment élete 122 évet és 164 napot ölelt fel a Guinness-rekordok könyve szerint.

(Hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük