Felhívás!

Egy 103 éves olasz nő, aki már a spanyolnáthát is túlélte, kigyógyult a COVID-19 vírusból is

Egy 103 éves olasz nő, aki már a spanyolnáthát is túlélte, kigyógyult a COVID-19 vírusból is Külföld

Egy észak-olaszországi nő, aki augusztusban tölti 104. életévét, legyőzte a COVID-19 betegséget, amelyet az új típusú koronavírus okozott — jelentette be az olasz La Repubblica napilap, amelyet a DPA idézett vasárnap.

Ada Zanusso március elején betegedett meg a Residenza Maria Grazia nevű idősotthonban, amely Biella tartomány északnyugati részén található, Milánó városától körülbelül 100 km-re nyugatra, írja az Agerpres. Az idősotthonban 21 lakos halt bele a COVID-19-be, írta a La Republicca. „Odafent valaki megfeledkezett rólam” — mondta Ada Zanusso.

Négy fia közül az egyik, Giampiero elmondta, anyja „még mindig olvas szemüveg nélkül, kíváncsi természetű, mindig tudni akarja, mit csinálunk”. Egyébként videóhívásokon keresztül tartják a kapcsolatot. „Most már felépült, az orvosok szerint ő a világ legidősebb embere, aki legyőzte a COVID-19-et” — tette hozzá fia, aki a The Sun brit bulvárlap idéz.

1918 és 1920 között egyébként Ada túlélte a spanyolnáthát is.

Két másik 103 éves korú nő is kigyógyult a COVID-19-ből nemrégiben: Zhang Guangfen a kínai Wuhan városából, illetve egy iráni nő, akinek a személyazonosságát még nem tették közzé — tette hozzá a The Sun.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.