Felhívás!

Videó: hogyan készíts maszkot otthon?

Videó: hogyan készíts maszkot otthon? Életmód

A jelenlegi helyzetben feltétlenül szükséges, hogy amikor elhagyjuk a házat, maszkot viseljünk. Hangsúlyozza ezt Raed Arafat is, aki kitart amellett, hogy maszkot viseljünk, ha elhagyjuk a lakásunkat.

Ha nem tudunk vásárolni magunknak, akkor improvizálhatunk is. Az alábbi videóban látható egy gyors példa arra, hogyan lehet otthon maszkot készíteni. A textilmaszkoknak tökéletesen kell illeszkedniük az archoz, de kényelmesnek és jól rögzítetteknek kell lenniük a fülek mögött vagy a fej hátsó részén — írja a Mediafax.

Fontos továbbá, hogy több szövetréteggel rendelkezzen, de ugyanakkor könnyen lehessen lélegezni rajta keresztül, illetve könnyen mosható legyen mosógépben, anélkül, hogy elvesztené formáját. Egy amerikai kormányzati ügynökség javasolja a maszk viselését, ha a személy nyilvános téren tartózkodik, például üzletben vagy gyógyszertárban, ahol több ember van egyszerre zárt térben.

Az új koronavírus védelmére szolgáló maszkok készítéséhez a legegyszerűbben a következő anyagok használhatók: polók, kendők, törülközők, sálak vagy akár kávészűrők. A legtöbb modell elkészítéséhez elég egy olló és valamilyen elasztikus zsinor, de azok, akiknek otthon van varrógépük, bonyolultabb maszkokat is elkészíthetnek.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.