Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Donald Trump engedélyt adott a déli határra vezényelt amerikai katonáknak erő alkalmazására

Donald Trump engedélyt adott a déli határra vezényelt amerikai katonáknak erő alkalmazására Külföld

Engedélyt adott a déli határra vezényelt amerikai katonáknak az erő alkalmazására Donald Trump amerikai elnök azon a csütörtöki telekonferencián, amelynek keretében hálaadás napi üzenetet intézett az amerikai fegyveres erőkhöz.

A szokásos ünnepi üzenetet az elnök Palm Beachben lévő Mar-a-Lago villájából közvetítették, és Donald Trump – miután hálát mondott az amerikai fegyveres erőknek a szolgálatukért – válaszolt a feltett kérdésekre is.

Az elnök hangsúlyozta az amerikai határok biztonságosságának fontosságát, és ezzel összefüggésben azt hangoztatta, hogy a migránskaravánnal érkezők között olyan emberek is vannak, akik veszélyt jelentenek az amerikaiakra. „Rossz emberek” – fogalmazott, és azt állította, hogy „bolondokháza, káosz és halál lesz”, ha a bírák megakadályozzák az illegális migránsok beözönlését korlátozó intézkedések végrehajtását.

Hirdetés
Hirdetés

„Szörnyű dolog, amikor bírák akarják megmondani, hogyan védjük a határokat” – mondta, utalva arra, hogy a hét elején egy szövetségi bíró átmeneti időre felfüggesztette azt az elnöki rendeletet, amely megtagadná a menekültkérelem benyújtásának lehetőségét mindazoktól, akik illegálisan lépik át az amerikai határt.

Donald Trump „totális katasztrófának” nevezte azt a San Franciscóban lévő szövetségi bíróságot, amelynek bírája felfüggesztette az elnöki rendeletet.  Ugyanakkor leszögezte: nem a bevándorlást ellenzi, hanem az illegális bevándorlást. „Mindenkinek jogszerűen kell belépnie az országba”- tette hozzá.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük