Felhívás!

Biden: az amerikai erők végeztek az Iszlám Állam vezetőjével

Biden: az amerikai erők végeztek az Iszlám Állam vezetőjével Külföld

Az amerikai különleges erők végeztek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetőjével, Abu Ibráhim al-Hásemi al-Kurejsivel Szíriában – jelentette be csütörtökön Joe Biden amerikai elnök.

Az amerikai különleges erők „sikeres terrorelhárítási akciót hajtottak végre” szerda éjkszaka Szíria északnyugati részén.

Az akció során megölték Abu Ibráhim al-Hásemi al-Kurejsit, az Iszlám állam terrorszervezet vezérét – jelentette be Joe Biden amerikai elnök Washingtonban, helyi idő szerint csütörtök reggel.

Ez volt a legnagyobb amerikai hadművelet Szíriában a 2019 óta, amikor Abu Bakr al-Bagdadival, a terrorista milícia korábbi vezetőjével végeztek – számolt be a CNN hírtelevízió online kiadása.

A rajtaütés során és azt követően lezajlott összecsapásokban legalább 13 ember életét vesztette – köztük hat gyermek és négy nő – a szíriai polgári védelmi csoport, a Fehér Sisakosok jelentése szerint. A Pentagon szerint amerikai áldozatok nem voltak. A katonai művelet során Idlíb régiótól északra található célpontokat is bombáztak – írja honlapján CNN.

(MTI/Hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.