Hirdetés
Hirdetés

Biciklivel ment szülni a politikusnő

Biciklivel ment szülni a politikusnő Külföld

Biciklin tekert el az aucklandi kórházig az új-zélandi nőügyi kérdésekkel foglalkozó miniszter, Julie Anne Genter, hogy világra hozza első gyermekét. A nem mindennapi eseményről Instagram fiókján számolt be a politikusnő.

A vasárnap a legtöbbünk számára a pihenésről, a kikapcsolódásról szól, amikor végre lazíthatunk kicsit az egész heti rohanás után. Az új-zélandi nőügyi miniszter asszonynak azonban eseménydúsabban telt a hét utolsó napja, hiszen 42 hetes terhesen biciklire pattant és eltekert az aucklandi kórházig, hogy felvegyék a szülészeti osztályra.

„Biciklivel jöttünk a párommal, mert nem volt elég hely az autóban a segítőinknek… de így a lehető legjobb hangulatban érkeztem meg! – írta Genter, hozzátéve, hogy gyönyörű vasárnap reggel volt egy kis biciklizéshez. A zöldpárti politikus a nőügyek mellett a közlekedési minisztériumban is dolgozik és a biciklizés eltökélt támogatója, így nem is annyira meglepő, hogy erre a fontos útra is két keréken indult el.

Genter korábban azt nyilatkozta, úgy tapasztalja, reményt ad a fiatal nőknek, hogy látják amint a kormánytagok is gyereket tudnak vállalni munkájuk mellett. Szerinte ez igenis ünnepelendő dolog, mivel az új-zélandi társadalom még nem tart ott, hogy az emberek azt mondják, ez nem nagy ügy.

A politikusnő most valószínűleg három hónapos szülési szabadságra megy. A hír mindössze pár héttel azután érkezik, hogy Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern visszatért hivatalába, miután megszülte gyermekét. Ez volt az első eset az ország történetében, hogy egy hivatalban lévő miniszterelnök gyermeket szült.

Az új-zélandi parlamentben korábban is előfordult már, hogy képviselőnők megbízatásuk közben gyermeket vállaltak. A 90-es évek óta gyermekgondozó központ működik a parlament területén, jelenleg pedig egy játszóteret építenek, hogy családbarátabbá tegyék az intézményt.

(Mashable, 444.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük