Felhívás!

Belépődíjat vezetnének be a turistáknak Velencében

Belépődíjat vezetnének be a turistáknak Velencében Külföld

Májustól 3-tól 10 euróig terjedő napi belépődíjat fizettetnek Velencében azokkal a turistákkal, akik nem szállnak meg a városban. Az összeg függ az évszakoktól és attól is, hogy hétköznap vagy hétvégén érkezik-e a látogató.

A legtöbbet azokon a munkaszüneti napokon kell fizetni, amikor különösen nagy a zsúfoltság Velencében – egy-egy ilyen napon akár a 130 ezret is eléri a lagúnák városában megforduló turisták száma.

A belépődíjat egyformán beszedik a vonattal, autóval vagy hajóval érkezőktől, így az óceánjáró sétahajók néhány órára kiszálló utasaitól is, de mentesül a díjfizetés alól mindenki, akinek akár csak egy éjszakára szóló szállásfoglalása van Velencében.

Luigi Brugnaro polgármester a Corriere della Sera című olasz lapnak azt mondta, nem büntetni akarják az egynapos turistákat, csak tőlük is hozzájárulást kérnek a város karbantartásához és takarításához. A polgármester három éven belül el akarja érni, hogy a turisták ne csak a szállást foglalják le előre, hanem az egynapos városnézéseket is, hogy el lehessen kerülni a torlódásokat.

Az önkormányzatban az ellenzék garanciákat követel arra, hogy a belépési díj bevezetésétől várt évi 50 millió euró többletbevételt valóban a város lepusztulásának megakadályozására fordítják. A városi tanács várhatóan február 5-én hoz formálisan is határozatot a belépődíj bevezetéséről.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.