Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Parlament is kitűzi a szivárványzászlót

Az Európai Parlament is kitűzi a szivárványzászlót Külföld

Az Európai Parlament a szexuális kisebbségek jogai melletti kiállásként szerda estétől csütörtök estig kitűzi a szivárványzászlót – közölte az uniós parlament. Az EP a tagállamokban működő kapcsolattartó irodáit is a zászló kitűzésére kérte.

Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Parlament e heti, kétnapos brüsszeli ülésszakának megnyitásakor a magyarországi jogállamiság témájához kapcsolódó ügyrendi javaslatként Terry Reintke német zöldpárti EP-képviselő kérte, hogy az eljárási szabályzat vonatkozó cikke alapján az Európai Parlamentre szerda este több európai középülethez hasonlóan tűzzék ki a szivárványzászlót. A képviselő azzal érvelt, hogy a szivárványos zászló az alapvető jogok és az emberi méltóság tiszteletben tartásának jelképe.

David Sassoli EP-elnök támogatta a javaslatot, és hangsúlyozta, hogy az uniós parlament mindig is szilárdan elkötelezett volt az LMBT-jogok előmozdítása mellett és részt vesz az olyan kampányokban, mint például a homofóbia, bifóbia és transzfóbia elleni nemzetközi nap.

2021. március 11-én az Európai Parlament az Európai Uniót az LMBT szabadság zónájának nyilvánította.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 24., 13:21
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ezt ertik ,hogy az embereket osszeuszitsak,de az oshonos kisebbsegre ra se sz….k ,ez egy nagy so hivatal ahol emberiseg elleni hatarozatokat hoznak, meg se kerdezve az unio lakossagat,hogy ok kerik-e ezeket az agyament intezkedeseket. Az EB mar nem a nemzetek fotbal csataja, hanem a bejott migransok es az oslakosok egy szedett vedett csoportja.Meg nezni is borzaszto, amint lemondva emberi meltosagukrol leterdeltetik a palyan a fotbalistakat. Koszonom en nem kerek ebbol az uniobol.

 • User
  Dátum: 2021. június 24., 13:09
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Az europai unio a szegyen unioja lett! Ki kell lepni mihamarabb mert maga ala temet amikor osszeomlik !A jozon esz utjan kell haladni, es az nem a szivarvany zaszlo!

  • User
   Dátum: 2021. június 24., 15:12
   ÉRTÉKELÉS: -13

   1000% Orbán nem akar kilépni, sőt még csak megvédeni se akarja a hazát és a népet, hanem csak a hatalom kell neki. Na meg a pénz, aminek jó része az unióból jön.

  • User
   Dátum: 2021. június 24., 17:35
   ÉRTÉKELÉS: -7

   Olyan álságos és logikátlan a „nincs ennél jobb, fontosabb” stílusú hozzászólás. Ez is fontos, az is fontos lehet, most épp ez. Máskor más. Ugyanez van mindig, hogy miért ezt az utat újítják fel, miért azt, miért ezzel foglalkoznak, miért nem azzal. MINDIG van MÁS IS amivel kéne foglalkozni, nem lehet MINDENNEL egyszerre lehet nem lehet MINDIG azzal ami NEKÜNK tetszik.
   Tessék lobbizni (a politikusainknak és a civileknek), hogy a székelyekkel is foglalkozzanak, tudom most épp ez fáj sokaknak.

    • User
     Dátum: 2021. június 25., 22:50
     ÉRTÉKELÉS: -3

     Hát akkor mondok én is egyet. A Fidesznek nincs fontosabb dolga, mint az iskolai előadások korlátizása. Minden egyéb meg van oldva? Szegénység, elesett emberek, egészségügy, külföldi magyarok sorsa, a nemzet egysége, békesség és boldogság az országban?