Felhívás!

A Pfizer igazgatója szerint az ötödik hullám lehet az utolsó, amikor korlátozásokra van szükség

A Pfizer igazgatója szerint az ötödik hullám lehet az utolsó, amikor korlátozásokra van szükség Külföld

A koronavírus még évekig fog keringeni, de a világjárvány jelenlegi ötödik hulláma lesz az utolsó, amely korlátozásokat követel – nyilatkozta a francia BFM TV-nek Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója.

A Pfizer vezetője hétfőn azt mondta, hogy bár a “legvalószínűbb forgatókönyv” az, hogy a jelenlegi koronavírus még évekig keringeni fog a világban, úgy véli, hogy az ötödik hullám lesz az utolsó, amely miatt korlátozásokat kell bevezetni. 

Bourla a vakcinák hatékonyságát és biztonságosságát méltatta, és úgy vélte, hogy az embereknek továbbra is szükségük lesz az emlékeztető vakcinákra.

“Fontos, hogy az emberek megkapják a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának három adagját, és valószínűleg évente szükségük lesz emlékeztető oltásra, bár az immunhiányos embereknek négyhavonta is szükségük lehet rá” – mondta Albert Bourla.

“A gyerekeket be kell oltani, hogy megvédjük őket. Gyermekeknél nagyon, nagyon, nagyon jó az oltás hatékonysága” – mondta a Pfizer vezérigazgatója.

Bourla azt is elmondta, hogy a vállalat COVID-elleni tablettája, a Paxlovid “mindent megváltoztat”, és a súlyos esetek elleni küzdelem új módját fogja jelenteni.

A Pfizer decemberben jelentette be, hogy a Paxlovid tabletta közel 90 százalékkal csökkentette a kórházba való beutalások és az elhalálozások számát a veszélyeztetett személyek körében.

(Stirileprotv.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.