Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: A német kancellár támogatja Románia schengeni csatlakozását

FRISSÍTVE: A német kancellár támogatja Románia schengeni csatlakozását Külföld

A német kancellár szerint Bulgária, Horvátország és Románia teljesítik a schengeni csatlakozás feltételeit, írja a Reuters.

Hirdetés
Hirdetés

Olaf Scholz hétfőn Prágában készül beszédet mondani. Ebben a Reuters szerint megállapítja, hogy a schengeni övezet létrehozása az Európai Unió egyik legnagyobb vívmánya, amelyet oltalmazni és bővíteni kell, majd kijelenti, hogy Horvátország, Románia és Bulgária megfelel a teljes jogú tagság valamennyi technikai követelményének.

„Azon fogok dolgozni, hogy ezek az országok nyerjék el a teljes jogú tagságot” – ígéri a német kancellár.

Iohannis: üdvözlöm Olaf Scholz bejelentését

Köszönetet mondott Klaus Iohannis államfő Olaf Scholz német kancellárnak, miután az országa támogatásáról biztosította Románia schengeni csatlakozását.

„Üdvözlöm Olaf Scholz német kancellár mai prágai bejelentését, miszerint Németország támogatja Románia schengeni csatlakozását. Ez országunk stratégiai célja, és Románia egyértelműen megfelel minden technikai követelménynek. Köszönöm neki a személyes elköteleződését” – írta Iohannis egy Twitter-üzenetben.

Ciucă: Scholz támogatása megerősítése annak, hogy Románia készen áll a csatlakozásra

Olaf Scholz német kancellár támogatása fontos megerősítése a német partnerek részéről annak, hogy Románia készen áll a schengeni csatlakozásra, ami az egész Európai Unió javát szolgálná – jelentette ki hétfőn Nicolae Ciucă miniszterelnök.

A kormányfő azt írta a Twitteren, üdvözli, hogy a német kancellár támogatja, hogy Románia a schengeni övezet teljes jogú tagjává váljon.

„Ez fontos megerősítése a német partnerek részéről annak, hogy Románia készen áll a schengeni csatlakozásra, ami az egész Európai Unió javára válna” – fogalmazott.

A miniszterelnök Facebook-bejegyzést is írt a témáról. Ebben kiemelte, a schengeni övezethez való csatlakozás fontos célkitűzése volt az országnak már az uniós csatlakozás óta. Hozzátette, Románia felelősen kezelte az Európai Unió külső határait, folyamatosan bizonyítva, hogy képes megvédeni az EU-t és annak polgárait.

„A román állampolgárok megérdemlik, hogy élvezzék a schengeni tagság biztosította rugalmasságot a személyek és áruk szabad mozgása tekintetében. Így a román export új lendületet kaphat, és elfelejthetjük a sorban állást a schengeni térség határátkelőinél” – írta a miniszterelnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük