Felhívás!

A hullazsákban tért magához a tévesen halottnak nyilvánított férfi

A hullazsákban tért magához a tévesen halottnak nyilvánított férfi Külföld

Hat emberrel szemben folytat vizsgálatot az egészségügyi hatóság Sanghajban, miután a város egyik idősek otthonának lakóját a személyzet tévedésből halottnak nyilvánította.

Az idős férfit zsákba helyezték, majd hordágyon a halottaskocsihoz tolták. Mielőtt azonban az autóba helyezték volna, a halottasház két dolgozója észrevette, hogy folyamatosan mozog, még életben van.

Ezt követően némi tanácskozás után visszatolták az intézménybe.

Az esetről az egyik járókelő készített videófelvételt, amely miután megjelent az interneten, komoly felháborodást váltott ki Sanghajban.

Kína legnépszerűbb mikroblog weboldalán, a Weibón azonnal össztűz alá került a város egészségügyi rendszere, sokan úgy látják, hogy ez a kínos incidens a legújabb jele a koronavírus-járvány miatt jelentősen megbénult város működési zavarainak.

Az ügyben érintett kerületi önkormányzat hétfőn reagált a történtekre, és közleményben közölte, hogy az idős férfi állapota már stabil. A hibát elkövető öt munkatársát az intézmény azonnal elbocsátotta, egyet pedig megrovásban részesített. A hatóság az egyik orvos tevékenységét felfüggesztette.

Sanghajt április elejétől helyezték szigorított vesztegzár alá, módosítva azt az eredeti tervet, miszerint két szakaszban öt-öt napra zárják le a keleti, majd a nyugati részét. A városvezetés nemrég elrendelte, hogy a metropolisz 26 millió lakosát két körben teszteljék koronavírusra alig három nap alatt.

Kína legnagyobb városának egyes lakónegyedeiben már több mint egy hónapja érvényben van a kijárási tilalom. A város lakói közül sokan akadozó élelmiszer- és egészségügyi ellátásról, valamint az intézkedések jelentős lelki és anyagi terheiről panaszkodnak.

(Hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.