Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapta az Emberi Méltóság Tanácsának díját

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapta az Emberi Méltóság Tanácsának díját Külföld

Gyermekmentő tevékenysége elismeréseként a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ítélte oda az Emberi Méltóság Tanácsa a 2022-es Emberi Méltóságért díját.

Az elismerést Böjte Csaba ferences szerzetes, az alapítvány létrehozója vette át szerdán Budapesten.

Lomnici Zoltán, a Emberi Méltóság Tanácsának elnöke az eseményen hangsúlyozta: az alapítvány az árva gyermekek felkarolásával emberi életeket ment.

Az alapítvány munkájának köszönhetően egyre többen odafigyelnek elesett, segítségre szoruló embertársainkra, – mondta, hozzáfűzve, ez az adakozókedvet is erősítette Magyarországon és a környező országokban.

Az emberek egyre inkább megértik, hogy felelősek vagyunk egymásért – tette hozzá Lomnici Zoltán.

Böjte Csaba a díjátadón fohászt mondott az ukrajnai békéért és imádkozott a kárpátaljaiakért, magyarokért és ukránokért, ruszinokért egyaránt.

Kifejezte reményét, hogy a Kárpátalján élő nemzetiségek jó testvérekként közösen, békében tudják építeni közös hazájukat.

Egyben imát mondott azokért a katonákért, civilekért, akik az öldöklő háborúban vesztették életüket, vagy sebesültként várják a karácsonyt.

„Urunk istenünk adj békét Ukrajnának, adj békét a világnak, add, hogy mi magunk is a béke eszközei lehessünk” – mondta Böjte Csaba.

A rendezvényen több száz, táskákat, írószereket, tanulást segítő eszközöket tartalmazó ajándékcsomagot adtak át a kárpátaljai magyar és ukrán egyetemisták képviselőinek. Ezeket Böjte Csaba segítségével juttatják el Kárpátaljára.

Ezzel kapcsolatban Szunai Miklós, az Emberi Méltóság Tanácsának főtitkára hangsúlyozta: a jövő értelmiségétől azt várják, hogy társadalmi békét és egyetértést teremtenek a Kárpátalján ezer éve együtt élő magyarok, ruszinok és ukránok között.

forrás: MTI

fotó: Balogh Zoltán/MTI

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 22., 16:54
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nehogy valaki felemelje a fejét, nehogy valamit tegyen az áskálódáson kívül, mert rögtön ledorongolják. Nézzen a szemébe akár egynek a sok ezer sárból, mocsokból kiragadott és felkarolt gyereknek, és azután júdáskodjon.

 • User
  Dátum: 2022. december 22., 21:12
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Hát na, éppen most amikor még nem tudjuk, hogy a gyerekbántalmazásért mennyire vétkes az elhallgatásban. Az érdemeit elismerjük, tényleg rengeteg gyereknek esélyt adott, de most a történtek miatt jobb lett volna ezt a díjazást elhagyni, elhalasztani, hogy ne gondoljunk ismét a kérdésekre, amelyek ilyenkor eszünkbe juthatnak.

 • User
  Dátum: 2022. december 23., 20:24
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Semmi kifogásom, de az úr se nem pap, se nem szerzetes! Legalábbis ezt mondják!
  Évek óta az udemeré szóvivője/ szócsöve!!! Tény, hogy sokat tesz a gyerekekért, de az ilyen gyerekekkel főkèpp az állam, pszichológusok, pszichiáterek kellene foglalkozzanak!!!