Felhívás!

A dánok megtalálták a megoldást a járvány alatti koncertezésre

A dánok megtalálták a megoldást a járvány alatti koncertezésre Külföld

A koronavírus-járvány hamar véget vetett a közeljövőben tervezett koncerteknek, minden turné leállt, amíg a COVID-19 terjedése nem csitul. A Consequnce of Sound weboldal szerint a szakértők azt jósolják, hogy a nagy összejövetelek nem lesznek biztonságosak egészen jövő ősz elejéig. Dánia azonban nem várt tovább, Aarhus városában szerveztek egy drive-in koncertet, ahol a közönség tagjai saját autójukból hallgathatták az élő zenét.

A dán kormány az Egyesült Államokhoz hasonló szabályokat vezetett be a társadalmi távolságtartást illetően, ám Aarhus lakosai figyelembe véve ezeket kreatív döntést hoztak. színpadot állítottak fel a város szélén, ahol Mads Langer húsvér emberek előtt léphetett fel.

A távolságot betartó autókban a résztvevők beállították a rádiót egy megadott frekvenciára, így élőben hallhatták a dalokat. Az élmény az autós mozikhoz volt hasonló.

Langer elégedettnek tűnt, ami a show kimenetelét illeti. „Az érzés, amikor újra találkozhatsz a közönségeddel, annak ellenére, hogy az autójukban ültek biztonságban” – írta az Instagramon a kép mellé, amelyen mosolyogva látható nagyszámú autó előtt. Abból a szögből úgy tűnik, mintha egy parkoló előtt énekelt volna.

Az esemény szervezői szerint a koncert zökkenőmentesen zajlott. „Csak pozitív üzenetek vannak a lakosoktól” – mondta egy rendőr a Jyllands-Posten helyi újságnak. „Felügyeltük a koncertet. Az emberek megfelelően viselkedtek, az összes autó fél óra alatt elhagyta a helyszínt” – mondta.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások