Hirdetés
Hirdetés

A 120 ezer dolláros banán után hamburgert is vehetünk ennyiért

A 120 ezer dolláros banán után hamburgert is vehetünk ennyiért Külföld

Az amerikai Popeyes gyorsétteremlánc észrevette, hogy mekkora figyelmet kapott a Comedian (Komédiás) című műalkotás az Art Basel Miami-ben és sok emberhez eljutottak valami hasonlóan mulatságossal.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyik dolog, amelyet minden kisvállalkozónak meg kell tennie a vállalkozása növekedése érdekében, az a figyelés és tanulás. A heti marketinglecke egy amerikai gyorsétterem lánctól származik.

Könnyű nemzetközi figyelmet szerezni vállalkozása számára. Csak annyit kell tennie, hogy vesz egy csirkés szendvicset, amely 3,99 dollárba kerül, és hozzáad 120 000 dollárt. Ezután ragassza a falra, a banános műalkotáshoz hasonlóan – magyarázza a stratégiát a The Guardian .

Ezután – és ez a legfontosabb – jelentse be, hogy ha valaki 120 003,99 dollárt ad a szendvicsért, akkor a bevételt jótékonysági célra fogja fordítani.

Számtalan sajtóközlemény számolt be a Popeyes promóciójáról, a mutatvány vírusként terjedt el, és a hozzászólók szerte a világon a Szendvics érdemeiről vitatkoztak a Komédiáséval szemben.

Ez azonban nem csupán játék és szórakozás, hanem hatalmas üzlet is. A Popeyes lehet a következő nagy amerikai étteremlánc, de ugyanazokkal a kihívásokkal kell szembenéznie, mint bármely másik vendéglátónak: fel kell hívnia a figyelmet márkájára egy olyan üzleti környezetben, amelyben nagy a verseny.

Tehát lényegében fogtak egy felkapott történetet, tettek bele egy vicces csavart, amely magába foglalja a saját terméküket, majd az egészet jótékonysági tevékenységhez kötötték. A média szereti a Popeyes ötletét, ráadásul mindez ingyen reklámként szolgál a számukra. A szendvicset még nem adták el, annak ellenére hogy az étterem egy rajongója érdeklődött iránta, azonban a marketing cél teljesült.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 16., 18:55
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Holnap vmelyik “sztár” a székletét dobálja a falra és kér ugyanennyit az alapítványa számára melyet ő irányít, így az adományok egyik zsebből a másikba jutnak miközben a szegények még szegényebbek lesznek!😁