Hirdetés
Hirdetés

Látványos vizualizáció mutatja be, hogy mennyire kicsik vagyunk a világűrben

Látványos vizualizáció mutatja be, hogy mennyire kicsik vagyunk a világűrben Kovászna megye

Egy látványos, szórakoztató, mindamellett elgondolkodtató vizualizáció fogad az alábbi weboldalon. A cél, hogy némi fogalmunk legyen a világűr, illetve objektumai méretéről.

Hirdetés
Hirdetés

A The Size of Space interaktív vizualizációt többféle böngészőből (pl. Chrome, Firefox, Opera stb.) is felkereshetjük, sőt akár mobileszközzel is. A navigáláshoz a balra és a jobbra mutató nyíl billentyűt használhatjuk, mobilon pedig az említett két irányban történő söprő mozdulatokat.

Kirándulásunkat az űrben egy űrhajóssal kezdjük, mellette rögtön feltűnik a hozzá képest hihetetlenül nagy Hubble űrteleszkóp. Egy kattintás a jobbra mutató nyílra, hogy megjelenjék egy nagyobb objektum, miközben balra egyre kisebbekké válnak a már látottak, a valós méretüknek megfelelően.

Egymás után jelennek meg a bolygók és a csillagok, így – amikor mérete miatt sorra kerül – a kék bolygó, azaz a Földünk is, ám pillanatokon belül eltörpül a további égitestek mellett. Az irányon bármikor változtathatunk, így fokozatosan visszatérhetünk a kisebb objektumokra is.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük