Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

104 évesen tanult meg írni és olvasni egy indiai nő

104 évesen tanult meg írni és olvasni egy indiai nő Külföld

A dél-indiai Kerala államban élő 104 éves Kuttiyamma mindig is iskolába akart járni, de nagyon fiatalon férjhez ment, és a házimunka megakadályozta abban, hogy megvalósítsa álmát.

Hirdetés
Hirdetés

Nemrég azonban megfordult a szerencséje, mivel az indiai kormány elindított egy nemzeti írástudási programot, amelyre beiratkozhatott. Kuttiyamma megtanult írni és olvasni, amire már gyerekkora óta vágyott – számolt be a BBC. Ráadásul a záróvizsgán 100-ból 89 pontot ért el.

„Mindig is tanulni akartam, de nem tudtam, mert házimunkát kellett végeznem. A testvéreim sem jártak iskolába. 16 éves voltam, amikor a szüleim férjhez adtak. Rengeteg munkám volt otthon, nem tudtam elmenni sehova, és nem tudtam tanulni. Tanár akartam lenni, de ez nem volt lehetséges, mert nem jártam iskolába” – mondja.

Egy évvel ezelőtt kezdte el tanulni az ábécét, az unokái által inspirálva. Ezután beiratkozott az írástudási programba, és könyveket kapott, amelyeket intenzíven tanulmányozott.

Azt mondja, nem találta bonyolultnak a vizsgát, és most azt reméli, hogy elég sokáig élhet ahhoz, hogy lássa, amint unokái befejezik tanulmányaikat és munkát kapnak.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 6., 16:42
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Sokan 80 evesen mar reg elfelejtettek irni-olvasni es a vilagert nem tanulnanak semmi ujat, meg egy gombnyomast sem. Minden elismeresem a holgye, sok embert inspiralhat a peldaja.