Felhívás!

Városjáró Munkafüzet készült

Bemutatta Városjáró Munkafüzetét a Turulmadár Ifjúsági Iroda, amelynek célja a sepsiszentgyörgyi műemlék épületek és az épített örökségek népszerűsítése. Az oktatás-jövőkép-érték elnevezésű projekt részeként a 14 év fölötti fiataloknak Kontraszt: fiatalos örökség címmel fotópályázatot hirdetett az iroda, a 10-12 éves korosztály számára pedig elkészítette a kiadványt.

A munkafüzet a központ fontosabb épületeit, valamint a vártemplom és az odavezető óváros utcáit mutatja be rövid ismertetőkkel az épületekről és olyan feladatokkal, amelyeket akár sétálás közben is meg lehet oldani.

Szőcs Borbála, a kiadvány szerkesztője elmondta: „Célunk, hogy a 10-12 éves diákok számára hozzáférhetővé tegyük a műemlék épületeket, egy kicsit rávezetni őket, hogy lássák, értelmezni tudják az épületeket, ugyanakkor az őket vezető pedagógusokat is segíti abban, hogy útvonalakat javaslunk.” A munkafüzet segít a fiataloknak észrevenni azokat az épületeket, amelyek mellett nap, mint nap elmennek.

„Érdekes tapasztalat volt számomra a munkafüzeten dolgozni, nehéz volt megrajzolni úgy egy adott épületet, hogy ne legyen túl zsúfolt, ne legyen túl kevés, és mégis felismerhető legyen, de nagyon élveztem a munkát. Vannak olyan feladatok is, ahol a diákok majd az én rajzaimat kell kiegészítsék”– mondta Dávid Kátai Eszter, a kiadvány illusztrátora. Az illusztrátor a városról készült régi képeket a média, valamint József Álmos tanár, helytörténész segítségével szerezte be.

A munkafüzet egyaránt elérhető lesz magyar és román nyelven. Furus Levente, a Turulmadár Ifjúsági Iroda elnöke szerint a munkafüzet egy kezdő löket, amit lehetne más városokban is folytatni. „Gondolkodtunk, hogy Kézdivásárhelyen és Kovásznán is lehetne folytatni a projektet, ezt akár egy következő lépésnek látjuk. Ugyanakkor jelenleg 19 műemlék került be a kiadványba, amit szintén lehet bővíteni”– hangsúlyozta az elnök.

(Turulmadár-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.