Felhívás!

Új lendület a KOVAKÖ-nél

Tisztújítást tartott január 15-én a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetsége (KOVAKÖ). Az eseményt a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségének (MAKOSZ) elnöke, Vass Péter, valamint a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) ügyvezető elnöke, Antal Balázs nyitotta meg.

A tisztújító küldöttgyűlésen a megye 12 diáktanácsa képviseltette magát 3–3 személlyel. Idén az eddigiekhez képest rendkívüli módon, online téren zajlott a járványügyi intézkedésekre való tekintettel. A tanácskozáson a szervezet módosította az alapszabályzatát, azt követően leköszönt a régi elnökség, végül megválasztották az új vezetőséget:

A KOVAKÖ új elnöke Kosztándi Kriszta, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Elméleti Líceum diáktanácsának vezetője lett. Jelölési beszédében elhangzott, hogy nagy hangsúlyt fog fordítani a diáktanácsok közötti együttműködés megerősítésére, melyet különböző csapatépítő programokkal kíván elérni. Mindemellett fontosnak tartja, hogy szakmailag is fejlődjön a csapat, ezért különböző műhelymunkákat, képzéseket és vitaesteket szerveznek, amelyek fejleszthetik a tagok kommunikációs és szervezői készségeit, egyúttal kialakítva egy dinamikus, tettre kész és hatékony csapatot.

Az új elnökséget továbbá az a 7 személy erősíti, akik a megyei diáktanácsokat képviselik: Gere Ádám elnökhelyettes, Uzoni Hanna ügyvezető elnök, Szotyori Petra sepsiszéki alelnök, Kertész Blanka felsőháromszéki alelnök, Ambrus Édua orbaiszéki alelnök, Egyed Kese Erika erdővidéki alelnök. Idén először, az alapszabályzat módosításának köszönhetően még egy cenzorral bővült a KOVAKÖ vezetősége, a tisztséget Béres Márton Norbert, volt KOVAKÖ-elnök tölti be. 

A küldöttgyűlés a diáktanácsok bemutatásával végződött.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.