Felhívás!

Törmelékszállítás a TEGA-nál

A Székely Hírmondó február 15-i, hétfői lapszámában megjelent olvasói véleményre válaszolva pontosítani szeretnénk.

A szóban forgó hulladék kátrányzsindely volt, ami az olvasó megfogalmazása szerint „civilizált világban” újrahasznosítható. Van egy székely mondás arról, hogy mindenkinek igaza van, csak szerre. Azt, hogy Romániában mi és mi nem hasznosító újra, Bukarestben döntik el: jó példa a buta besorolásokra a habszivacs (polisztirén), ami teljesen logikátlanul újrahasznosítható – sajnos ilyen a kátrányzsindely is.

A szállításra vonatkozóan, a fölösleges futkorászás elkerülése végett lehetővé tettük, hogy építkezési hulladékok számára bárki bérelhessen konténert. Az ár tartalmazza a szállítást is, ráadásul egy telefonhívással lehet jelezni, hogy megtelt, így mindenkinek könnyebb. Cégünk előnyben részesíti a fémkonténereket, levén azok környezetkímélő megoldást jelentenek. A sepsiszentgyörgyi díjszabás a következő: a bigbag, azaz 1 köbméter befogadó képességű rafiazsák ára 50 lej, a 4 köbméteresé 110 lej, az 5,5 köbméteresé 145 lej, illetve a legnagyobb, a 7 köbméteres 180 lejbe kerül. A bigbag zsákok egyszer használhatóak, ezért a nagyobb mennyiségű építkezési hulladék esetében a fémkonténereket ajánljuk: ez látszik a díjszabáson is, ugyanis csak az első bigbag ára 50 lej, a második már 75 lej, a harmadik pedig 100 lejbe kerül, éppen azért, mert egyszer használhatóak. Ha egy építkezés, felújítás költségeit vesszük figyelembe, akkor a legnagyobb, 7 köbméteres konténer ára is eltörpül a beruházás bármelyik tételéhez viszonyítva.

Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet: az árak csakis az építkezési hulladékra vonatkoznak, a vegyes szemétnek minősülő anyagok átvételéért köbméterenként 155 lejt kell fizetni.

TEGA Rt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.