Felhívás!

Kellenek a jó emberek

Mindig érdekes utólag visszatekinteni arra, hogy a múltban jelentéktelennek tűnő történések, döntések hogyan képesek befolyásolni jelenünket és jövőnket. Egyes esetekben az, hogy igent mondunk egy lehetőségre, egy találkozóra, az eseményeknek egy olyan láncolatát képes elindítani, aminek az eredményét csak hónapok vagy akár évek elteltével vesszük észre. Érdekes ilyenkor belegondolni, ha akkor másképp cselekedtünk volna, akkor mi mindenben alakult volna eltérően az életünk.

Igaz ez az emberi kapcsolatainkra is. Életünk során sok ember lesz részese mindennapjainknak, ki hosszabb, ki rövidebb időre. Vannak, akik fontosak lesznek számunkra, mások pedig csak azt mutatják meg, hogy kiket kerüljünk el. Családtagok, rokonok, barátok, szerelmek, munkatársak, szomszédok, közelebbi vagy távolabbi ismerősök. És ezek az emberek mind hatással vannak ránk, illetve mi is rájuk, még akkor is, ha észre sem vesszük. Mi, emberek folyamatosan alakítjuk egymást, de csak kevesen hagynak igazán mély nyomot bennünk.

Néha azonban belép az életünkbe egy-egy olyan személy, akiről nem is sejtjük, hogy később mekkora szerepet fog betölteni. Akivel első pillanattól kezdve megtaláljuk a közös hangot, aki feldobja az unalmas hétköznapokat, aki mellett önmagunk lehetünk. Valamilyen belső hang azt súgja, hogy ezzel az emberrel dolgunk van. Lehet, hogy nem tudjuk, pontosan mi, de érezzük, hogy fontos számunkra. Fontosabb, mint mások. Hogy van köztünk valami olyan kötelék, ami mással nincs meg. Egy olyan személy, akivel a hullámvölgyek után is fel lehet állni és tovább lehet menni, mert bármi is történjen, az egymás iránti szeretet, tisztelet erősebb, mintsem, hogy elengedjük egymást.

Ezekre az emberekre kell igazán vigyáznunk, mert kevés ilyennel hoz minket össze a sors. Ha mégis így történt, legyünk hálásak, becsüljük meg őket és mutassuk ki nekik, hogy mit jelentenek számunkra. Mindegy, hogy ez a személy a párunk, a legjobb barátunk, vagy bárki más. Az élet túl rövid ahhoz, hogy elveszítsük magunk mellől az igazán értékes embereket…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.