Felhívás!

Több mint 900 jelölttel

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) 906 fiatal jelölttel vág neki az önkormányzati választásoknak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) listáin.

Az idei jelöltállítás alkalmával pontosan 15%-ban vannak reprezentálva a fiatalok a bejutó jelöltek között, ebből 20 polgármesterjelölt, további 20-an pedig megyei tanácsosi pozícióra jelentkeznek. Összesen 342-en szerepelnek bejutó helyen a MIÉRT képviselői. 

Székelyföldön is aktívak a fiatalok. Kovászna megyében például 4 olyan ifjúsági képviselő szerepel az RMDSZ listáin bejutó helyen, akik nagy valószínűséggel megyei tanácsosi mandátumot fognak szerezni. A városok szintjén is jelen vannak az ifjúsági szervezetek tagjai: Sepsiszentgyörgyön 7-en, Udvarhelyen és Kolozsváron pedig 4 személy szerepel a lista élén, bejutó helyeken.

Az ifjúság képviselői számára nagyon fontos, hogy az önkormányzatok szintjén a rugalmasságot, az előrehaladást támogassák. Olyan kezdeményezések támogatói lehetnek, amelyekkel a saját generációjuk felé tudnak nyitni, amelyekkel hazahívhatják a külföldön élőket, amelyekkel egyszerűen a fiatalság számára kedvező környezetet és közösséget lehet építeni. 

Az RMDSZ megértette, hogy lehetőséget kell adni a fiataloknak, hogy kezükbe vegyék a saját generációjuk ügyeit. Ezért felkészült és tenni akaró jelöltekkel vágunk neki az idei önkormányzati választásoknak. Annak ellenére, hogy a járványügyi helyzet rendhagyó körülményeket teremtett, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy hitelesen és érthetően elmondhassuk az üzeneteinket, terveinket. Ezek mellett egy online kampányt is indítunk „MIÉRT szólj bele” címen, amelynek segítségével érthetően elmagyarázzuk az első szavazóknak, hogy miért fontos részt venni a választásokon, illetve, hogy egyáltalán hogyan működnek a helyi- és megyei önkormányzatok – emelte ki Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke.

(MIÉRT-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.