Felhívás!

Balaton

A Balaton méltán az egyik legnépszerűbb célpontja a nyaralni induló magyar családoknak szerte a Kárpát-medencében. Közelebb van, mint a tenger, természeti adottságai csodálatosak, gasztronómiai kínálat az utóbbi évtizedben jelentősen szélesült, és a minőség irányában mozdult el (szorgos krónikása eme örömteli folyamatnak a Magyar Konyha által évről évre kiadott Balaton-kalauz, melybe egyre több igényes hely kerül be, az ideiben számuk 300 feletti). Kitűnő borokat kóstolhatunk a tó körül, a tájegység több sörfőzdének is otthont ad, az árak pedig megszokottak, nem kiugróak. Magyarán nem magasabbak, mint egy nagyváros központjában egy azonos színvonalú egységben, legyen szó szállásról, büféről, étteremről, cukrászdáról vagy kocsmáról.

Ennek ellenére az ellenzék valamiért sikeresélyes kommunikációs stratégiának érzi, hogy világhálós mémekben több ezer forintos lángossal és strandbelépővel riogasson. Továbbá azzal, hogy nincsenek már szabad strandok a tó körül – a legkomikusabb, amikor ezt egy szabad strand határában megszervezett sajtótájékoztatón állítják. Legutóbb már odáig merészkedtek az ellenzéki álhírgyártók, hogy azt állították, a Balaton már csak a fideszes oligarcháknak elérhető.

Eközben hétvégente folyamatos az autósor az M7-esen a fővárostól a magyar tengerig, ráadásul a statisztikák szerint kétszer annyian engedhetik meg maguknak egyáltalán azt, hogy nyaralhassanak, mint a baloldali kormányok idején. Mindennek tetejében idén a vírusjárványnak köszönhetően Balaton még felkapottabb úti cél, mint korábbi években, úgy tűnik, szignifikáns azok száma, akik a kormányfőhöz hasonlóan úgy vélik, jobb a hazait és a biztonságosat választani.

Hivatkozhatnék saját megélésre is, idén több mint egy hetet volt szerencsém a Balaton mellett tölteni, de felesleges. Olyan adatokról van szó, amit ma már két kattintással le lehet ellenőrizni, legyen szó strandbelépőről, ételárakról vagy szállásajánlatokról. De ez mit számít az ellenzéknek, mely évek óta a botránypolitizálásból, hisztériakeltésből, álhírgyártásból él? És miközben hecceli a sajátjait, hol patkányozza, hol tanulatlan vidékieknek nevezi a kormánytámogatókat.

Hab a tortán, hogy mindezek után a kormányt vádolja gyűlöletkeltéssel…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.