Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 23.000 jelentkező

Több mint 23.000 jelentkező nyújtotta be az online felületen felvételi iratcsomóját a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) által kínált valamelyik alap- vagy mesteri képzésére az első felvételi időszak alatt. Alapképzésen a legkeresettebb a Pszichológia és Neveléstudományok Kar volt, ide 3244 iratcsomó érkezett be, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar képzéseit 2864 hallgató választotta, míg a Matematika és Informatika Karra 2488 jelölt nyújtotta be dossziéját. Az első felvételi időszakban a legkeresettebb BBTE-karok listáján a Jogtudományi Kar következik, ide 1725, a Bölcsészettudományi Karra pedig 1629 iratcsomó érkezett, míg a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar képzéseit 1317 érettségizett jelentkező választotta.

A mesteri képzések közül a legtöbb hallgató a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar programjai fele irányult, ide 1224 hallgató iratkozott; a beérkezett iratcsomók száma szerint ezt követi a Pszichológia és Neveléstudományok Kar 966 jelentkezővel, illetve a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar, ahová 551 felvételi iratcsomót nyújtottak be a beiratkozási platformon keresztül. A Jogtudományi Kar csak szeptemberben szervezi meg a felvételit a mesteri programokra.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem a 2020–2021-es tanévre 4.976 tandíjmentes és több mint 10.000 tandíjköteles helyre várja a jelentkezőket, emellett 2.550 hely áll az érdeklődők rendelkezésére távoktatáson és csökkentett látogatású oktatáson a 236 képzési programban.

A következő felvételi ülésszakra 2020. szeptember 7–16. között kerül sor, amikor a jelentkezők elfoglalhatják az üresen maradt helyeket. A szeptemberi felvételi ugyancsak kizárólag online zajlik a https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/ platformon keresztül.

(BBTE-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük