Hirdetés
Hirdetés

Célegyenesben a jelöltek

Célegyenesben a jelöltek Kovászna megye

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) baróti székházában pénteken bemutatták a szövetség vargyasi polgármesterjelöltjét, Farkas Ferencet, valamint azt a baróti polgármesterjelöltet, akit a szövetség támogat: ez pedig Benedek-Huszár János. A szövetségnek Bölönben, Nagyajtán is van polgármesterjelöltje, Bacon még kérdéses, Bardocon csak tanácsosokat indítanak.

A pénteki bemutatkozón Benedek-Huszár János baróti polgármesterjelölt mellett jelen volt Asztalos Attila Lajos, Cséki Péter, Lepolszky Erwin János és Dimény László, akik mindnyájan tanácsosjelöltek Baróton. Az EMSZ képviselői hangsúlyozták, a városban teljes tanácsoslistát állítanak, ami tizenöt személyt és három póttagot jelent. A bemutatkozón jelenlevő Csomortányi István, az EMNP országos elnöke és az EMSZ társelnöke úgy véleményezte, hogy a szövetségnek példaértékű jelöltjei vannak helyi szinten, a függetlenként induló Benedek-Huszár Jánossal való együttműködésről pedig számukra büszkeség.

Hirdetés
Hirdetés

A választópolgárok joggal alapozhatnak a szövetségre, hangzott el: Asztalos Attila vállalkozó, négygyermekes családapa, 2017-ben Kovászna megye fiatal vállalkozója díját is elnyerte, Cséki Péter pedig hasonlóan fiatal, állattenyésztő mérnök, Bibarcfalván vezet önálló gazdaságot. Lepolszky Erwin is fiatal vállalkozó Baróton. Dimény Lászlónak pedig már van alpolgármesteri tapasztalata is. Ha ők sem tudnak, akkor más aligha változtathat Barót helyzetén.

– Márpedig Erdővidék felemelkedésének a kulcsa Barót kezében van. A város pillanatnyi helyzete sokkal rosszabb, mint azt lehetőségei megengednék – jelentette ki Benedek-Huszár János, egyben megjegyezve, hogy polgármesterré választása esetén diplomatikusan a konszenzust fogja keresni a helyi tanácsban, a cél, vagyis a fejlődés érdekében.

Dimény László ezzel kapcsolatban megjegyezte: nem árt, ha van egy ütőképes tanácsosi csapat a polgármester mellett, mert a jelenlegi baróti tanácsban már az is siker, ha egyáltalán megszólalhat a két néppárti képviselő.
Benedek Barót történelmi városrészének elhanyagoltságáról, középületek áldatlan sorsáról, a hivatali alkalmazottak rossz munkakörülményeiről is beszélt, melyeken változtatna, és szót ejtett a város szabadidős és szórakozási lehetőségeiről is, melyek szerinte a városvezetés által jelenleg mellőzött Keleti-tó környékén bontakozhatnának ki önkormányzati fejlesztés révén.

A találkozót megelőzően bemutatkozott az irodában az EMSZ vargyasi polgármesterjelöltje, az 1970-ben született Farkas Ferenc is, aki – mint programjában vázolta – elöljáróként a falu arculatának szépítését (parkrendezés, játszóterek, parkolók kialakítása), a fiataloknak szóló programok szervezését, szabadidős központok kialakítását (ifjúsági bázis, közösségi tér, edzőterem), munkahelyek létrehozását, pályázati lehetőségek kihasználását, mellékutcák rendbetételét, a csatornázás befejezését, a közbiztonság javítását tartaná szem előtt, de a helyi hagyományokért, a falu múltjának ápolásáért, a turizmusért is tenne.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások