Felhívás!

Kiütéses jegyzet

Az amerikai nagykövet, Adrian Zuckerman közölte a román néppel, hogy még több amcsi katona fog az ősi dák földön korlátlan ideig vendégeskedni. Szép részéről, legalább tudjuk. Így szokás Romániában. Emlékezik a kedves olvasó, milyen felemelő látvány volt a Boc-kormány idejében? Az IMF képviselője időnként eljött ellenőri minőségben, majd sajtótájékoztatót hívott össze. Ahol ő ült az asztalfőn, ő értesítette a román népet, mit kell levágni, hány embert kidobni, milyen támogatásokat megvonni, míg az ország (mégiscsak) miniszterelnöke, Boc úr az asztal sarkán, ha lehetett, még apróbbra húzta magát, bólogatni is alig telt erejéből. Ha román lennék, a legkomolyabban mondom, visszasíratnám a scornicești-i szitáválőttet, annak volt gerince, vitathatatlanul.

Fejlődünk, gyarapodunk, íme, a gyergyói atyafiaknak akadémiájuk lesz, nem is akármilyen, hanem ökölvívó, a magyar kormány 452 millió forinttal támogatja. A szülőföldön maradás nevében, magától értetődik. Ajándék lónak nem illik a szájában kotorászni, mégis bátorkodom kibökni, én bizony jobban örvendtem volna, ha ez a pénz egy mintafarmra vándorol, vagy egy kisüzemet hoznak létre ott, ahol a magyar munkanélküli már szedi a cókmókját, és Londonig meg sem áll. De hát Jókai feledhetetlen magyar nábobja mit csinált, amikor rádöbbent, ostoba pazarlás helyett a hazát illene felvirágoztatni temérdek pénzéből? Agarászegyletet, mi mást, sze’ annál fontosabb nincs.

Azonban csitt, száj csillapodj, szív, hiszen ki volt ott a megnyitón? Böjte Csaba atya, szerzetesi öltözetben. Nem tudom elképzelni, mit szólna a legendásan szelíd Assisi Szent Ferenc, megtudván, hogy kései tanítványa egy boxközpont tiszteletbeli elnöke, és az alapítványa által ápolt gyerekek közül 80 edzésre jár! Nem pingpogozni, nem atletizálni, hanem boxolni. Mindig maximális tisztelettel beszéltem a dévai jótevőről, de most valahogy nem értem, miként drukkol majd Csaba testvér: úgy, fiam, in nomine patris jobbegyenest a pofájába!?

Kifürkészhetetlenek egyes utak, a sportban mindenképpen. És humorosak. Megfigyelték, hogy a Sepsi második gólja után a Viitorul edzője, Hagi mekkorát kacsintott?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.