Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nőtt az érdeklődés a magyar szakok iránt

Az idei felvételi során az előző évhez képest jelentősen nagyobb számban iratkoztak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem magyar és német tannyelvű képzéseire a középiskolát végzett jelentkezők.

Az iratkozás első négy napján 1404-en iratkoztak a meghirdetett 1102 magyar nyelvű alapképzéses állami helyre, amely az előző évhez viszonyítva jelentős növekedést jelent (908 iratkozó volt 2018-ban). Továbbá a meghirdetett 164 német nyelvű államilag támogatott helyre az idén 230-an iratkoztak a négy nap során.

A legkeresettebb magyar tannyelvű szakok a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar által kínált képzési programok, ahová 258-an iratkoztak be a nappali tagozatra. Ezt követi a Pszichológia és Neveléstudományok Kar, ahová 226-an jelentkeztek, valamint a Matematika és Informatika Kar, ahová 205-en iratkoztak az idei felvételire.

A német tagozaton a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karon regisztrálták a legtöbb jelentkezőt, 68 iratkozó volt a 33 államilag támogatott nappali tagozatos alapképzési helyre. Ezt követi a Matematika és Informatika Kar, ahová 67-en jelentkeztek 45 helyre, valamint a Bölcsészettudományi Karon 42-en iratkoztak 29 államilag támogatott helyre.

A BBTE 164 tandíjmentes és 350 tandíjas helyet hirdetett meg a július 16–31. közötti felvételire azoknak a középiskolát végzett jelentkezőknek, akik tanulmányaikat német nyelven szeretnék folytatni. Továbbá több mint 1100 tandíjmentes, és több mint 1730 tandíjas alapképzéses helyet hirdetett meg az egyetem azoknak a jelentkezőknek, akik felvételt szeretnének nyerni a 72 magyar tannyelvű szak valamelyikére (nappali képzés és távoktatás).

A felvételivel kapcsolatos bővebb tájékoztatás az alábbi oldalon található: http://admitere.ubbcluj.ro/hu.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük