Felhívás!

Milyen formában kezdődik az oktatás a BBTE-n?

Az első, 2021 júliusában megrendezett felvételi ülésszakot követően 9735 új hallgató csatlakozik a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) akadémiai közösségéhez alapképzésen (4368 ingyenes és 5367 tandíjköteles helyre), 3563-an a mesteri programokhoz (2726 ingyenes, 837 tandíjköteles helyre), a doktori felvételik pedig folyamatban vannak.

A felvételi időszak alatt a BBTE-re beiratkozottak (nem pedig a bejutottak) megyei/történelmi régiók szerinti megoszlása megközelítőleg a következő: Kolozs megye – 20%; Erdély régió (Kolozsvár kivételével) – 38,48%; Máramaros régió – 12,18%; Körösvidék – 4,34%; Bánság régió – 2,85%; Moldva – 12,65%; Román-alföld – 6,81%; Bukarest – 1,41%.

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem második felvételi ülésszakára 2021 szeptemberében kerül sor, a rendelkezésre álló ingyenes és tandíjköteles helyek számát hamarosan nyilvánosan közzéteszik. Minden tájékoztatás megtalálható lesz a BBTE 22 karának honlapján is.

A világ más referencia-egyetemeinek modelljét figyelembe véve, a BBTE úgy döntött, hogy a tanévet felelősségteljesen, vegyes formában kezdi, amely egyaránt tekintettel van a közösség oktatáshoz való jogára és a város egészséghez és biztonsághoz való jogára. Ebben a képletben a hallgatók választhatnak a 2020–2021-es tanév folyatásáról: online/hibrid módon (az egyes karok által megszabott modellekben, a profiltól/szakterülettől, az erőforrásoktól és a járványügyi körülményektől függően) vagy hagyományos formában (akik az oltás/időszakos vizsgálat mellett döntenek vagy átestek a betegségen). Ezt a vegyes munkaformát szeptemberben újravizsgálják, figyelembe véve az akkor aktuális járványügyi körülményeket.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.