Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Meseösvény a Perkőn

Hetet egy csapásra – tematikus meseösvény című kalanddal ünnepelték a Magyar Népmese Napját a kézdiszentléleki gyerekek a Perkő tetején. A Kovászna Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány által támogatott kalandra a gyermekeket szüleikkel együtt várta Kézdiszentléleki Nők Egyesülete, valamint az RMDSZ kézdiszentléleki nőszervezete a Perkő tetején, pénteken, a Magyar Népmese Napján.

A meséink üzenete, hagyományos értékrendje része kell hogy legyen a magyar ember, magyar család életének – vallják az egyesület tagjai, Marthi Enikő, Molnár Éva és Bartók Enikő Mária pedagógusok. A szervezők egy olyan meseösvényt hoztak létre, amely gyerekcsoportok számára látogatható, és amely során a gyermekek megtanulják, hogyan bánjanak a környezettel, hogyan éljenek együtt vele. Az ösvény 1 kilométer hosszú, nagyjából egy óra alatt bejárható, a Dinnyéskőtől a Perkő tetejéig tart.

A séta hét állomásból áll, az elsőn megismerkedhettek a gyermekek a Dinnyéskő legendájával, a többi állomáson pedig szintén különböző játékok, próbatételek várták a kicsiket. A végén az Erdő Angyala minden résztvevőt jutalomban részesített, képeskönyveket, okleveleket kaptak a gyermekek – mesélték a szervezők. A projekt megvalósulása révén a megye más településein élő gyermekek, szüleik, pedagógusaik is megismerhetik a későbbiekben Kézdiszentlélek természeti, táj- és kultúrtörténeti értékeit, a Perkő állat- és növényvilágát, mondáit.

(közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük