Felhívás!

Megválasztották a megyei önkormányzat alelnökeit

Megválasztották a megyei önkormányzat alelnökeit Közérdekű

Henning László és Jakab István Barna töltik be a következő négy évben Kovászna Megye Tanácsának alelnöki tisztségeit. A pénteki tanácsülésen megalakultak a szakbizottságok is.

Az RMDSZ frakció által nevesített alelnökjelölteket a testület egyöntetűen szavazta meg. Henning László 1958-ban született, tanári pályafutását követően Kovászna megyei főtanfelügyelő-helyettesként dolgozott, ahol elsősorban gazdasági szakterületen tevékenykedett. A megyei önkormányzatnál 2008 óta tölti be az alelnöki tisztséget.

Jakab István Barna 1991-ben született, repülőmérnöki végzettséggel rendelkezik, a Brassó-Vidombáki Nemzetközi Repülőtér építésének egyik projektmenedzsere. Ezt megelőzően Hollandiában Európa legnagyobb légi irányítóközpontjánál, majd a Blue Air légitársaságnál dolgozott.

A tanácsülésen megalakult a hat szakbizottság. A jogi bizottság elnöke Calinic Sabin, a gazdasági bizottság elnöke Ambrus József, a külügyi bizottság elnöke Grüman Róbert, a területrendezési és közigazgatási bizottság elnöke Dimény György, az oktatási bizottság elnöke Farkas Ferenc, az ifjúsági bizottság elnöke Kelemen Szilárd lett.

Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.