Felhívás!

Középiskolás diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium

Január végéig várja az erdélyi magyar középiskolások jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja, amely iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusokat kínál a diákoknak. Az érdeklődők figyelmébe ajánlják a január 23-án megrendezendő online Pályaorientációs Nyílt Napot, valamint a január 26-án tartandó online képzési tájékoztatót, ahol közelebbről is betekintést kaphatnak a Középiskolás Program által kínált lehetőségekbe.

Az 1996-ban alapított hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézmény Középiskolás Programja több mint másfél évtizede működik sikeresen Magyarországon. A 2013 óta Erdélyben is elérhető képzéseken több mint 350 erdélyi magyar tanuló vesz részt. Így a határon túli diákokkal együtt ma már összesen közel 1400 fiatal fejlesztheti magát a távoktatási kurzusokon és a havi egy képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken.

A programba felvételt nyert tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a nyolchetes rendszerben működő e-learning-kurzusok közül. A kínált témák palettáján többek között megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. Az online képzés mellett havonta egy személyes készségfejlesztő napot is tartanak kolozsvári és székelyudvarhelyi helyszíneken felváltva, amelyek a járványhelyzetre tekintettel most online térben valósulnak meg. Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját az intézmény honlapján megtalálható e-learning-rendszer menüpontban tekinthetik meg.

A képzésre január 31-ig lehet jelentkezni egy szabadon választott könyv, film, sorozat vagy előadás kapcsán írt összefoglaló és kritika beküldésével.

Az Erdélyi Középiskolás Programról és a jelentkezés pontos menetéről az intézmény honlapján (mcc-kolozsvar.ro) olvashatnak az érdeklődők.

(Mathias Corvinus Collegium)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.