Felhívás!

Kiállunk a székely zászló mellett!

Öt–öt ezer lejt vállal át az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete azokból a pénzbírságokból, melyeket a székely zászló kitűzése miatt szabtak ki Péter Ferencre és Ráduly Róbert Kálmánra.

Mint ismeretes, Maros Megye Tanácsának elnökét, Szováta egykori polgármesterét a marosvásárhelyi fellebbviteli bíróság 42.642 lejre bírságolta, amiért nem távolította el a szovátai polgármesteri hivatal épületéről a székely zászlót. Csíkszereda polgármesterét pedig 75.130 lej kifizetésére kötelezi a Hargita Megyei Törvényszék amiatt, hogy nem távolította el azonnal a székely zászlót a Csíki Játékszín előtti zászlórúdról a jogerős bírósági döntés ellenére.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke az esetek kapcsán kijelentette: „A székely zászló ügye nem csak egy település vagy politikus ügye, hanem az egész Székelyföldé. Miként a siker is közös, ugyanúgy, ha egy harcostársunkat a székely zászló miatt büntetés éri, annak a teherviselése is közös. Éppen ezért szolidaritást vállalunk Péter Ferenccel és Ráduly Róbert Kálmánnal.”

Az elnök felháborítónak tartja, hogy a bíróság Dan Tanasă szervezete, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület kérésének ad igazat a kisebbségi szimbólumok használata kapcsán annak ellenére, hogy Dan Tanasă nem a közigazgatási egységek ellenőrzésével felruházott államigazgatósági hatóság. „Jogtalan a kiszabott két büntetés is, de akármennyire is próbálkoznak, ne gondolja senki, hogy ezzel ránk ijeszthetnek. A támadással és ellenségeskedéssel csak annyit érnek el, hogy az ilyen helyzetek még inkább összekovácsolják a magyar közösséget” – fogalmazott az elnök.

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 10., 7:04
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Ugy kepzellek benneteket mint valami hulye ovodas gyerekeket akik zaszlosdit jatszanak.Egymasra kigyot-bekat kiabaltok ugy a roman fel mint a magyar.Egymast perelitek a zaszlokert de azt nem veszitek (vagy nem akarjatok eszrevenni),hogy ez az ido alatt a Teleormani az a Hamster bajszos es kulfoldi maffiozo baratai(vagy inkabb tolvaj szovetsegesei!) szetlopnak mindent ebbol az orszagbol ami meg megmaradt.Most mar tehetik hiszen tegnaptol szabad az ut!