Felhívás!

Jogosítvány a jövőhöz!

A Közösségért Alapítvány a MOL Romania támogatásával Jogosítvány a jövőhöz! címmel újabb pályázatot írt ki, mely jövő év január 25-éig nyújtható be.

A Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával meghirdeti a Jogosítvány a jövőhöz 2018. évi, negyedik kiírását, 1994 és 2001 között született romániai diákok, valamint általános-, közép- vagy szakiskolai végzettséggel rendelkező, szerény anyagi körülmények között élő fiatalok számára, akiknek a gépjárművezetői – személygépkocsi, tehergépkocsi, autóbusz, traktor, erőgépek stb. – jogosítvány megszerzése érdekében anyagi támogatásra van szükségük. A támogatás összértéke: 75.000 lej.

Pályázhatnak azok a fiatalok, akik szakmai pályafutásuk kezdetén vannak, munkát vállalnának, és a munkavállalásnál feltétel vagy előny a gépjárművezetői jogosítvány, munkaviszonyban vannak, és munkakörük ellátásában feltétel lenne vagy előnyt jelentene a gépjárművezetői jogosítvány. Rendelkeznek B kategóriás gépjárművezetői jogosítvánnyal, de munkavállalásukhoz, illetve munkaköri teendőik ellátásához feltétel lenne/előnyt jelentene nagyobb gépjárművek vezetésére, kezelésére feljogosító engedély, netalán valamilyen más célból szeretnének gépjárművezetői jogosítványt szerezni, de az ezzel járó költségek meghaladják anyagi lehetőségeiket.

1994. január 1. – 2001. szeptember 1. között született, hátrányos anyagi körülmények között élő általános-, közép- vagy szakiskolai végzettséggel rendelkező fiatalok pályázati iratcsomóját várják. A C/CE kategóriás jogosítvány megszerzéséhez a korhatár: minimum 21 év, a D/DE kategóriás jogosítvány megszerzéséhez a korhatár: minimum 24 év. A támogatás területe: Képzési költségek – Gépjárművek és erőgépek (B, C, D, traktor, trolibusz, villamos) vezetésére, kezelésére jogosító képzési és járulékos költségek részleges vagy teljes mértékű fedezése, illetve a szakmai illetékességet igazoló bizonyítvány („atestat”) megszerzésével járó költségek részleges vagy teljes mértékű fedezése a C, CE, D vagy DE kategóriák esetében.

A 2018. november 27. – 2019. január 25. között benyújtható pályázattal egy pályázó legtöbb 3.000 lej értékű anyagi támogatást nyerhet. A program részletes bemutatása (tájékoztató, pályázati iratcsomó, formanyomtatványok) a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapon található meg. A támogatás összegét az alapítvány a támogatási szerződésben rögzített feltételek szerint, a szerződésben feltüntetett bankszámlá(k)ra utalja. Valamennyi nyertes pályázó köteles elszámolni a támogatási összeggel, az elszámolásra vonatkozó részleteket a támogatási szerződés rögzíti. A pályázat eredményeit a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapon teszik közzé 2019. február 28-ig, a nyerteseknek 2019. március 15-ig küldik el a támogatási szerződést. A sofőriskolába a szerződés aláírásától számított egy hónapon belül be kell iratkozni. A sofőriskolában való elméleti és gyakorlati képzés befejezése: 2019. október 31.

Bővebb felvilágosítás a 0752- 018-760-as telefonszámon munkanapokon 10–17 óra között, írásbeli kérdéseket a jogositvany@pentrucomunitate.ro e-mail-címen várnak. Beküldési határidő: (a feladási postabélyegző dátuma) 2019. január 25. A késve elküldött vagy hiányos pályázatokat nem bírálják el. A pályázati dossziét a következő címre kell elküldeni egy példányban: A Közösségért Alapítvány/Fundaţia Pentru Comunitate, 400750 Kolozsvár, O.P. 1, C.P. 390. A borítékra írják rá: Jogosítvány a jövőhöz!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.