Hirdetés
Hirdetés

Felkészítő kórustagoknak

Ismét kéthetes nyári programot tervez a Kodály-emlékév alkalmából megalakult Nemzeti Ifjúsági Kórus (NIK), amelynek szakmai hátterét a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete adja. A kórus fővédnöke Kodály Zoltánné Péczely Sarolta, védnöke Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora.

Már várják azoknak a 18 és 32 év közötti énekeseknek a jelentkezését az egész Kárpát-medencéből, akik szívesen részt vennének az egyhetes intenzív felkészülésen, majd a négy koncertből álló turnén a 60 fősre tervezett kórus tagjaként. Az együttes is a magyar nemzeti összetartozást testesíti meg, így a 2020-as program, a trianoni békeszerződés 100. évfordulóján, különös jelentőséggel bír.

A kórus Erdei Péter és Nemes László Norbert irányításával már két sikeres nyári programon van túl. 2018-ban, a megalakulás évében a felkészülést követően az együttes Keszthelyen, Bécsben, Galántán, Budapesten és Kecskeméten adott nagy sikerű koncerteket, 2019-ben itthon Kecskeméten és Budapesten koncertezett, majd a magyar kórusművészet és zenepedagógia képviseletében egyedüli külföldi kórusként részt vett a Brit Kóruskarnagyok Szövetségének konferenciáján, Birminghamben, ahol szakmai közönség előtt aratott óriási sikert. A két év alatt mintegy 70-en énekeltek az együttesben, amelynek az összetétele színes képet mutat.

A jelentkezési határidő 2019. november 30. További információ: http://nemzetiifjusagikorus.hu/felhivas/

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük