Felhívás!

Drágulnak a szolgáltatások

A Közüzemek Rt. értesíti a fogyasztóit, hogy 2018 februárjától új díjszabás lép érvénybe az ivóvíz-, valamint a szennyvíz-szolgáltatás esetében.

Ahogy már több ízben is közöltük, 2017 augusztusában javaslatot terjesztettünk elő az országos árszabályozó hatósághoz (ANRSC) a kiigazított árak elfogadtatása céljából. A jóváhagyást követően, a döntéshozatali átláthatóságra vonatokozó előírások betartásával, az AQUACOV Közösségfejlesztő Egyesület közgyűlése megszavazta az új díjszabást. Eszerint az ivóvíz köbméterenkénti ára 3,27 lei áfa nélkül (3,56 lej áfával), szemben az eddigi 3,24 lejjel, a csatornadíj 2,53 lej áfa nélkül (3,01 lej áfával) a 2,92 lejes ár helyett. Az ármódosítást az utolsó kiigazítás óta eltelt két és fél év költségnövekedései tették szükségessé, elsősorban a folytonos minimálbér növekedés által előidézett személyzeti költségek emelkedése, valamint az energiakiadások folyamatos bővülése. Az országos szabályozó hatósághoz benyújtott javaslattételkor figyelembe vettük a megfizethetőségi szintet is, így továbbra is az ország egyik legolcsóbb ivóvíz- és szennyvíz-szolgáltatója maradtunk. Az új díjszabás értelmében egy köbméter víz, valamint egy köbméter szennyvíz ára 6,57 lej, ezzel szemben Marosvásárhelyen 7,35 lej, Brassóban 7,11 lej és Csíkszeredában 6,70 lej ugyanezen szolgáltatások együttes díja.

Dezső Csaba, Közüzemek Rt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. február 9., 10:40
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Es mikor fog olcsobbodni?! Mert a 27 ev “demokracia ” alatt ilyen meg nem volt,hogy a viz, amit a termeszet maga allit elo(senki nem kell dolgozzon azert,hogy vizet allitson elo) olcsobbodott volna.Ezek a rablok meg az Isten ajandekaiert is penzt kernek.Na ezt nevezem en nepnyuzasnak!

 • User
  Dátum: 2018. február 9., 14:19
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Minek az ellenpeldakat felsorolni??? Kit erdekel , hogy Brassoban vagy Marosvasarhelyen mennyibe kerul kobmetere. Vajon ott a fizetesek is nem nagyobbak???? Hogy a viz minosegerol ne is beszeljunk mert az a haztartasi gepek ellensegei. Pofatlansag ugy az aremeles mint a felhozott indokok!!

 • User
  Dátum: 2018. február 10., 6:27
  ÉRTÉKELÉS: -9

  Nem a természetben levő vizet, Isten ajándékát fizetjük, hanem a szűrését, a csöveket, az alkalmazottak munkáját. Azok elvárják- jogosan- hogy a fizetésük emelkedjen. Ezért kell többet fizetni.

 • User
  Dátum: 2018. február 11., 18:43
  ÉRTÉKELÉS: 4

  “IVÓVÍZ. A szemerjai pumpaállomásnál törté­nő elzárócsap- és vízórcsere miatt február 6-án, kedden 9–17 óráig a Közüzemek szünetelteti az ivóvíz-szolgáltatást Sepsiszentgyörgyön a Hőközpont sé­tányon, a Rövid sétányon…” “Jan. 30 A Közüzemek ma 9–12 óráig javítási munkálatok miatt felfüggeszti az ivóvíz-szolgáltatást Sepsiszentgyörgyön a Hóvirág utca fölötti városrészben, a Millennium, Akácos, Vadász, Ibolya, Ion Luca Caragiale, Szabédi László, Mikszáth Kálmán, Visky Árpád, Világlátó, Cserey Jánosné, Diószeghy László, Varga Nándor és Lósy-Schmidt Ede utcában. ”
  Csupán két példa az utóbbi két héten. Sajnos ingyen víz csak az Oltban, a forrásoknál és esőkor van.