Felhívás!

Az EMGE-Szövetség is segít a regisztrációban

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületeinek Szövetségének (EMGE-Szövetség) elnöke és Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke tartott sajtótájékoztatót február 27-én, Kolozsváron. Mint kiderült: a hétvége folyamán tisztújítást tartott az EMGE-Szövetség, amely a Kárpát-Medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának szervezeteinek közös kezdeményezéseként segít a Minority SafePack iktatásához szükséges aláírásgyűjtésben.
Az EMGE-Szövetség Erdély egyetlen olyan gazdaszerveződése, amely szövetségi formában működik, több mint 20 szervezettel. Tagszervezetei jelen vannak Erdély valamennyi történelmi régiójában, illetve folyamatosan újabb tagok is kérik felvételüket. Az elmúlt két évben a magyarországi Földművelésügyi Minisztérium falugazdász hálózatának kiépítése is beindult Erdélyben, amelynek köszönhetően az EMGE-Szövetség két falugazdász alkalmazásához kapott segítséget. A falugazdászok feladatai közé tartozik a gazdák tájékoztatása a különböző pályázati lehetőségekről, ugyanakkor munkájuk során pontos képet kell alkotniuk a falvakban működő családi gazdaságokról. A Szövetség a hálózat bővítésének további folytatását várja, remélve, hogy újabb falugazdászoknak tud hasonló lehetőséget nyújtani.
„Az EMGE-Szövetség sűrű kapcsolati hálót épített ki az elszakított területeken, illetve Magyarországon, főként a magyar szakminisztériummal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, amely a Kárpát-Medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumát (KEF) is működteti” – mondta Csomortányi István. Hozzátette: az EMGE-Szövetség részt vesz abban a közös erdélyi munkában, amelynek a célja, hogy minél többen tudjanak a 2018-as magyarországi országgyűlési választás alkalmával állampolgári jogukkal élni.
(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.