Felhívás!

Ajándék a kutyatartóknak

A TEGA Rt. és Sepsiszentgyörgy önkormányzata az AMY Gazdátlan Ebekért Egyesület segítségével minden megyeszéki kutyatulajdonosnak juttat egy műanyagból készült, pórázra akasztható zsáktartót, amelyben az ürülék összeszedéséhez alkalmas nejlonokat tárolhatják kényelmesen.

„A bejelentett kutyák tulajdonosainak havi 10 lejt kell az ebek után fizetniük Sepsiszentgyörgyön. Úgy gondoljuk, a felelős magatartást lehetőségeink szerint honorálnunk is kell: a városban összesen 60, kutyapiszok számára elkülönített szemeteskosár van kihelyezve. Többen jelentették, de mi magunk is észrevettük, hogy egyesek a zacskókat mind elviszik – nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy miért. Kerestük a módját, hogyan segítsünk azoknak a gazdáknak, akik a kutyáikat továbbra is normális körülmények között, tiszta környezetben akarják sétáltatni, hiszen ez lenne a helyes viselkedési mód. Partnerünk, az AMY Egyesület vállalta, hogy segít a zsáktartók és a hozzájuk járó zsákok osztásában, így reményeink szerint ezer darabot hamar szét tudunk osztani. A bejelentett kutyák tulajdonosai az Ág utca 1. alatt található székhelyünkön ingyenesen kérhetnek további zsákokat, ha elfogy” – fogalmazott Máthé László, a TEGA igazgatója. Az akció szeptember 20–24. között zajlik.

Folytatódik a Sepsiszentgyörgy és a városhoz tartozó települések kutyáinak ivartalanítása szombaton, szeptember 25-én. A beavatkozás ingyenes, de előzetes egyeztetéshez van kötve, amit az alábbi telefonszámokon lehet megtenni: a menhelynél (telefon: 0732.717.185), illetve az AMY Egyesületnél (telefon: 0721.384.068). Az ivartalanítást a szépmezői kutyamenhelyen található állatorvosi rendelőben végzi dr. Dán András.

 

A TEGA Rt. sajtóirodája

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.