Felhívás!

Naplo(pó)jegyzetek

* Nem vagyok sem bányász, sem környezetvédelmi szakértő. Mint ahogy a Verespatakért ájuldozó tüntetők sem. Nem tudom, az aranybányászat újraindítása ártott volna esetleg néhány év múlva némelyeknek vagy sem. De hogy az alkohol és a dohány minden évben sok ezer embert megöl, és még sok százezer ember életét megrontja, azt igen. Nem esetleg, hanem biztosan. Folyamatosan. Ugyanbiza miért nem kérik ezek betiltását? Most „meg van mentve” a verespataki munkanélküliség, agyő milliárdos bevétel, majd kifizetjük az adónkból a kártérítést a kanadai cégnek. Koccinthatunk rá!

* Kiegészítés egy múlt heti jegyzetemhez. Putyin-interjú, a lényeg: akik hosszútávú egyezményt kötöttek velünk, most dörzsölhetik a markukat, mert a Gazprom 220 dollárért szállítja a kőolajat, különben 650-ért szereznék be. Ha murkot vesz Sanyi bácsi, jót és olcsót választ, nem firtatja a kofáné politikai nézeteit. Miért nem cselekszik hasonlóan egy húszmilliós ország, hogy ne térjenek vissza a vacogós, gyertyafényes Ceau-idők?

* – Tomi, viselkedj, kikapsz! Nem szabad, Maja, hányszor mondtam! Szuzi, ha nem jössz, itt hagylak! Naponta hallok hasonló hisztérikus rikkantásokat, tízéves lánykák, harmincas, kintyes-kontyos, fejbúbtól bokáig tetovált úriemberek, gyapottfehér hajú nanyók torkából. Ne tessék sietni értesíteni a gyermekjogvédelmet, mert kutya- és macskasétáltatók a hangkiadók. A gyermek–kutya-arány lassan lehangolóbb, mint a magyar válogatott utolsó heti 2–6-os gólaránya. Még szomorúbban írom, sok szülő szerint gyermeke legfőbb joga elkényeztetett, elhízott, kezelhetetlen egykeként felnőni. De most dörgedelmes szavamat emelem föl a négylábú gyerekpótlók érdekében. Annyi Rex, Fox és Cézár van közöttük, mint Li Kínában. Borzalmas. Nem várom el, hogy Töhötöm, Frederick vagy Elfriedeként törzskönyvezzék vizsla őura- vagy asszonyságát, de egy kis fantázia, kérem! Miért nem lehetne Géza a bárgyú pofájú, lusta dög dog, Hannibal Lecter a vészesen vicsorgó vakkancs vagy Mata Hari egy dörzsölődőn doromboló, domború tomporú cica? Mert sértésnek tartom, hogy a minap békésen sétáló lábaimba maró idegbajos pincsit Augustus név alatt dorgálta meg mosolygós, bájos gazdija.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.