Felhívás!

A végzős diákok figyelmébe

A Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség értesíti a 2021-es évfolyam végzős diákjait, hogy a lakhelyükhöz legközelebb eső munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnél jelentkezhetnek be mint munkahely kereső személyek. A kérvényezők augusztus 3-ig ingyenes felvilágosításban, valamint szakmai tanácsadásban, munkahely-közvetítésben, szakképzésben és az alkalmazást segítő támogatásban részesülhetnek.

Végzős diáknak számít az a személy, aki oklevelet (diplomát) vagy az iskola elvégzését igazoló bizonyítványt szerzett gimnáziumi, szakiskolai, speciális, líceumi (az érettségi vizsga hiánya nem kizáró ok), posztlíceumi vagy felsőfokú (szükséges a licencvizsga), állami vagy magán, engedélyezett vagy akkreditált intézményben. A végzősök munkahelykereső személyeknek való bejelentkezéséhez a következő akták szükségesek: személyi igazolvány, oklevél (diploma) vagy igazolás, melyből kitűnik az iskola elvégzésének dátuma, önéletrajz, kérés (típusnyomtatvány), nyilatkozat (típusnyomtatvány) saját felelősségre az egészségügyi állapotot illetően, a személyes adatok használatára adott beleegyezés (típusnyomtatvány).

Az érvényben lévő törvények értelmében a segély értéke, melyben az iskola elvégzésétől számított 60 nap letelte után részesülhetnek, 250 lej, és maximum 6 hónapig kaphatják. Ez egy állandó összeg, a 2021-es esztendőben is érvényes, az 500 lejes szociális referenciamutató 50%-a.

Az állami segélyt a 2002/76-os törvény értelmében a végzős diákok kaphatják egyetlen alkalommal, minden elvégzett oktatási forma esetében, ha a kérvényezés időpontjában nem folytatják tanulmányaikat.

(A Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.