Hirdetés
Hirdetés

A tanulás a jövő kulcsa

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) A tanulás a jövő kulcsa címmel szervezett középiskolásoknak szóló, pályaorientációs nyílt napokat január végén a kolozsvári MCC központban. Zsiga Karola, az erdélyi Középiskolás Program koordinátora szerint a nyílt nap célja az volt, hogy azok a diákok is részesülhessenek az „MCC-s életérzésben”, akik még nem ismerik az egyesület tevékenységét.

A programot dr. Batiz Enikő a BBTE Pszichológia és Neveléstudományok Karának az oktatója nyitotta meg, aki Karriertervezés és a jövő szakmái címmel tartott érdekfeszítő előadást, ezt párhuzamos workshopok és interaktív előadások, beszélgetések követték. Továbbá bemutatkozott az MCC erdélyi Középiskolás Programja (e-KP), a Kolozsvári Egyetemi Programja (KEP), illetve a Problema Solvenda România (PSR) középiskolásoknak szóló kétnyelvű, problémamegoldó versenye is. A workshopokat Csepei Helga és Fugel Edina vezette, míg az interaktív, kötetlen beszélgetésekre sikeres, kolozsvári egyetemistákkal került sor.

A rendezvény során Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatója kifejtette, hogy „az MCC Középiskolás Programja iránytű szeretne lenni a továbbtanuláshoz. Az ingyenesen biztosított színvonalas előadásokra, e-learning kurzusokra és nyelvórákra olyan motivált erdélyi középiskolásokat várunk, akik meg szeretnék érteni a 20. és 21. század legfontosabb társadalmi, gazdasági és politikai eseményeit.”. A kétnapos programra Erdély minden szegletéből érkeztek résztvevők.

Ősszel összesen 724-en kezdték meg tanulmányaikat az MCC erdélyi Középiskolás Programjában, amely hét erdélyi városban (Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben és Székelyudvarhelyen) kínál ingyenes képzést a fiataloknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük