Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A lakók nem szólnak

Tarthatatlanná vált Sepsiszentgyörgyön a zárt gyűjtőpontok helyzete, amelyeket heti rendszerességgel rongálnak meg. A TEGA próbál tisztaságot tartani, naponta takarítanak, de mindez szélmalomharcnak bizonyult: délutánra újra szét van szórva a szemét.

„Több ízben kértük a sajtón és a Facebook oldalunkon is, hogy jelezzék a lakók, ha azt látják, hogy valaki rongálja a zárt gyűjtőpontjainkat. Egyetlen egy alkalommal sem kaptunk ilyen jelzést, többen azt mondták, hogy kamerázzuk be a gyűjtőket. Félretéve az anyagi vonzatát a kérdésnek, ami szintén elég komoly összeg lenne, az a baj, hogy nem ez kell legyen a megoldás, aki egy zárat tönkretesz, rongál, az a kamerának sem fog kegyelmezni”–panaszolta el Máthé László a cég vezetője.

A közösségi médiában érkező reakciók alapján a megyei rendőrség elutasítja ezt a kérdést, a hozzászólók szerint a közösségi rendőrség pedig nem ér elég hamar a helyszínre, ha hívják őket, azonban a TEGA tapasztalatai alapján ez is igen ritkán történik meg. „Nem tartom valószínűnek, hogy a 100-as nagyságrendű rongálásokból egy alkalommal sem láttak semmit a lakók. Én értem, hogy az elkövetőket nem meri valaki megszólítani, de látnia csak kellett valamit. Nem egy gyűjtőpontról, hanem összesen 26-ról beszélünk. Ezeket évekig javítottuk, kicseréltük az elvágott kábelt, tettünk új zárat, adtunk új kulcsokat a lakóknak, pótoltuk a zárat működtető akkumulátort, de egy ideje sajnos be kellett látnunk, hogy szélmalomharc, mert egy-két nap és újra baj van, látni pedig senki sem látott semmit” – összegzett az igazgató.

A TEGA összesen 62 zárható szemétgyűjtőt működtet Sepsiszentgyörgyön, ezekből közel fele, 26 már nem zárható. A köztisztasági vállalat továbbra is naponta takarít az adott helyszíneken, a rongálásokat azonban nem fogja a továbbiakban javítani.

(TEGA-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük