Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyar-román kézi rangadók a hét végén!

Mint már közöltük, a hagyományos szokásrendhez viszonyítva idén rendkívüli időszakban került sor a női kézilabda Európa-bajnokságra. Az ok a katari labdarúgó világbajnokság, amelynek időszaka úgyszintén szokatlan, de ez más téma.

A három nyugat-balkáni ország által rendezett női kézilabda Európa-bajnokságon magyar és román válogatott is csalódást keltett (11., illetve 12. hely), a játékosaik egy részének a klubcsapatok számára kiírt Bajnokok Ligája (BL) csoportkörének a folytatása jelenthet esélyt a javításra. Decemberben három fordulót játszanak, ezek után csaknem három hetes szünet lesz január 7-ig.

A hét végén kettős magyar-román rangadóra kerül sor, mindkettő eredményének döntő jelentősége lehet a végelszámolásnál, lévén, hogy a két 8 tagú csoport 1-2. helyezettjei egyenes ágon negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek pedig páros mérkőzéseket játszanak a másik négy helyért.

A 2022-2023. évi női kézilabda BL csoportkörének hetedik fordulójában, az A-csoportban december 4-én 17 órától CSM Bukarest – FTC-Rail Cargo Hungaria (Ferencváros). A Fradi 7 ponttal a negyedik, a CSM 9 ponttal a harmadik helyen áll. A B-csoportban, december 3-án  19 órától: Győri Audi ETO – Rapid Bukarest. Az ETO csoportelső 10 ponttal (gólarány 198-138), a Rapid a második szintén 10 ponttal (gólarány 187-172). Az ETÓ-nak 5 győzelme, egy veresége van, a Rapid 4 győzelemmel és 2 döntetlennel még veretlen! 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük