Felhívás!

A győzelem azt jelenti: kinyílt egy kapu!

  1. május 7-én, amikor A kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése elindult, azért kértük az európai polgárok bizalmát, hogy a kezdeményezés sikerével megnyílhasson előttünk egy kapu egy új európai küzdőtérre. Ezt a bizalmat megkaptuk, és készen állunk a küzdelem folytatására.
  2. január 31-én a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés spanyolországi támogatóinak száma túllépte a 40.500-at. Elmondhatjuk, hogy elméletileg minden feltétel teljesült ahhoz, hogy a polgári kezdeményezés sikeres legyen. (…) Legyőztünk egy akadályt, ám mértéktartásra intenénk mindenkit, hiszen további munka és feladatok állnak előttünk.

Ebben a pillanatban nekünk, szervezőknek arra kell összpontosítanunk, hogy további aláírásokat gyűjtsünk azokból az országokból, ahol éppen csak elértük a száz százalékot, és ahol a hatósági hitelesítés kockáztatja az alsó küszöb teljesítését. További erőfeszítéseket kell tennünk, hogy újabb államokból, más nemzeti régiókat is tudjunk mozgósítani, hiszen fel kell építenünk egy európai mozgalmat, és a kezdeményezés végleges sikerét csak a mozgalom ereje hozhatja el.

A nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés harmadik sikerén van túl: 2019. március 7-én a Luxemburgi Bíróságon képletesen térdre kényszerítettük az Európai Bizottságot, 2020. május 7-én összegyűjtöttünk egymillió aláírást, és most teljesítettük a polgári kezdeményezésekre vonatkozó földrajzi, területi kritériumot is. A folyamat azonban nem ért véget. Változatlanul szükségünk van az európai polgárok támogatására, és folytatjuk az aláírásgyűjtést is.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.