Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Felelőtlen hazárdjáték

Amikor a Mi Hazánk Mozgalom, mely joggal nevezi magát az egyetlen Gyurcsány-mentes ellenzéki erőnek, a lezárások meghosszabbítása ellen aláírásgyűjtésbe kezdett, sokan hümmögtek a nemzeti oldalon azok közül is, akik szerint van helye a nap alatt a Fidesz mellett egy nemzeti radikális pártnak. Most viszont, hogy kijelentették, hogy akár élére is állnak a polgári engedetlenségi mozgalmaknak, a hümmögés már fejcsóválássá változott, hevesebb vérmérsékletű emberek esetében karakteres verbális reakciók is megestek. Nemcsak privát körben, hanem a nyilvánosság előtt is.

Nem arról van szó, hogy a Mi Hazánk reakcióját hazárdjátéknak tartók közül mindenki boldog lenne a korlátozó intézkedésektől, de még arról sem, hogy feltétlenül egyetértenének velük. Hanem arról, hogy nemzeti felelősségből ne próbáljuk meg politikai haszonszerzésre fordítani a kormány szorult helyzetét.

Nem hittem volna, hogy Orbán Viktor kormányzásának idején bármikor is előállhat egy olyan szituáció, amikor egy közös probléma tekintetében életszerűbbnek, célravezetőbbnek tartsam a román megoldást a magyarnál. Most ez is elérkezett. A vendéglátó szektor szabadságának az adott települések fertőzöttségi szintjéhez kötése, illetve a kijárási tilalom későbbi időpontja (Magyarországon 8 után tilos az utcán járni, s az éttermek országos szinten csak elvitel vagy házhoz szállítás céljából tarthatnak nyitva) racionálisabbnak tűnik. De egy dolog ezt gondolni, netán hangot is adni ennek, s más dolog polgári engedetlenségi mozgalmakat támogatni a válságot a maga legjobb tudásával kezelni igyekvő kormány ellen.

Ami pedig a vírusjárványt illeti, nem kell összeesküvéselmélet-hívőnek lennie valaki ahhoz, hogy a fősodratú magyarázatokban kételkedjen, főként ami a járvány létrejöttét illeti. Megannyi kisfilm terjed az interneten, melyeken Bill Gates megjósolja egy ilyen jellegű járvány kitörését. Tudjuk, hogy megvan az infrastruktúrája ahhoz, hogy saját jóslatát beteljesítse, s azt is, hogy érdekelt volt benne, hiszen van némi köze az egyik legfőbb oltóanyaggyártó céghez. A puzzle-t mindenki kirakhatja magának: merő véletlen mindez, vagy van netán oksági összefüggés is a tények között. De ez sem változtat semmit a nemzeti felelősség imperatívuszán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük