Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elmarad a pitești-i mérkőzés

Elmarad a pitești-i mérkőzés Sport

Folytatódik a megfeszített tempó az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, újabb hétközi fordulót rendeznek, azonban ezúttal a Sepsi OSK nélkül. A sepsiszentgyörgyiek ma délutáni pitești-i vendégjátéka az újabb pozitív teszteredmények miatt elmarad. A labdarúgóliga február 16-án 19 órára ütemezte újra a találkozót.

Rendkívül nehéz helyzetbe került a koronavírus sújtotta sepsiszentgyörgyi együttes, miután a játékoskeret javarésze megfertőződött. A Sepsi OSK több sebből vérzik, tudniillik a 16 fertőzöttön kívül az eltiltott Bogdan Mitrea és Boubacar Fofana játékára sem lehet számítani, míg Fülöp István, Florin Ștefan és Deligiannidis sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére. A meghatározó játékosok közül csak Fejér, Bouhenna, Safranko, Csiszér, Branislav, González és Tamás bevethető.

Hirdetés
Hirdetés

Ilyés Róbert másodedző – aki Leo Grozavu lábadozása miatt továbbra is a vezetőedzői feladatokat látja el – tegnap déli sajtótájékoztatóján már kifejezte abbeli aggodalmát, hogy a kötelező tesztelés után elő tudják-e állítani a szabályzat által előírt tizenhárom mezőnyjátékost és egy kapust. Délutánra félelmei beigazolódtak, a kényszerhelyzet miatt a háromszéki klub a találkozó elnapolását kérvényezte.

– Sajnos naponta 2–3 játékosunk esik ki a sorból, a betegek közül még senki sem térhetett vissza. Várjuk a legutóbbi teszt eredményét, az dönti el, hogy lesz-e 13 játékosunk, ellenkező esetben nem fogunk tudni kiállni a pitești-i mérkőzésen. Sokan elégedetlenek voltak a Voluntari elleni döntetlen miatt, de csak mi tudjuk, hogyan, milyen körülmények között készítettük elő azt a meccset, több játékos is panaszkodott arra, hogy nem érzi jól magát. Nehéz időszak ez számunkra, és még két-három hétig így lesz – nyilatkozta tegnapi sajtótájékoztatóján Ilyés Róbert, külön méltatva a labdarúgók eddigi példaértékű hozzáállását.

Épp ezt a hozzáállást emelte ki Tamás Nándor, a Puskás Akadémiától kölcsönszerződés révén hazatérő kézdialmási szélső, aki szerint most nem azzal kell foglalkozni, hogy sok a beteg vagy eltiltott játékos, hanem a siker érdekében egymásért kell küzdeni, mert ilyen helyzetekben mutatkozik meg a csapat tartása.

A Sepsi OSK pénteken viszont már kénytelen lesz pályára lépni, hiszen nem halaszthat el két találkozót egymás után, a sereghajtó Jászvásári Poli elleni hazai mérkőzés az előzetes tervek szerint 20.30-kor kezdődik.

Idén alig volt szabadnapjuk az élvonalban szereplő együtteseknek, öt fordulót rendeztek három hét alatt, és jövő hétfőig még két meccs vár minden csapatra. Így kevesebb, mint egy hónap alatt (január 12-től február 8-ig) hét fordulót tudnak le az együttesek. A mezőny nagy részének, vagyis kilenc csapatnak ezután sem lesz sok ideje a pihenésre, hiszen február 9–11. között Román-kupa nyolcaddöntőt játszanak, két nappal utána pedig a 23. forduló meccseivel folytatódik az 1. Liga.

A 21. forduló tervezett menetrendje: ma 20 órától Jászvásári Poli – U Craiova; szerdán 15 órától FC Hermannstadt – Medgyesi Gázmetán, 17.30-tól FC Voluntari – Astra Giurgiu, 20.45-től Dinamo Bukarest – FCSB; csütörtökön 15 órától Academica Clinceni – Aradi UTA, 17.30-tól Chindia Târgoviște – FC Botoşani, 20 órától Kolozsvári CFR – FC Viitorul. Február 16-án, 19 órától FC Argeş –Sepsi OSK.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük